Milikić: Januarski računi za grejanje biće umanjeni [VIDEO]

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić je kazao da će januarski računi korisnicima usluga Javno-komunalnog preduzeća „Toplana Bor“ biti umanjeni 20 odsto zbog problema u isporuci toplotne energije za grejanje.

Radijatori u domovima Borana su tokom januara u nekoliko navrata bili hladni zbog tehničkih problema nastalih u procesu proizvodnje u Toplani pa je odlučeno da se januarski računi za grejanje umanjeni za 20 odsto.

„Zahtevao sam da Javno-komunalno preduzeće Toplana podnese izveštaj o razlozima zbog čega je prethodnih dana bilo problema sa snabdevanjem toplotne energije našim sugrađanima. Toplana je građena pre više od 40 godina i kao takva predstavlja veliki izazov za grad Bor. Zbog toga smo krenuli sa izradom projekta za izgradnju nove toplane, koji smo menjali nekoliko puta kako bi on bio u što većem interesu građana Bora. Dok se nova toplana ne završi građani Bora moraju imati kvalitetno grejanje“, kazao je Milikić.

On je istako da je dobro što su radnici Toplane brzo rešili problem sa kotlom i što je uspostavljena normalna isporuka toplotne energije, ali da će zbog ovoga preduzeće morati da snosi odgovornost.

„Svaki put kada se desi bilo kakav komunalni problem javna preduzeća će morati da snose odgovornost tako što će se kroz njihovo poslovanje odbiti šteta koju su imali naši sugrađani“, zaključio je gradonačelnik.