Milikić: „Grad Bor će proglasiti dane žalosti za malom Dankom, očekujem da će odgovorni za monstruozni zločin dobiti najviše kazne“ [VIDEO]

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je izrazio duboku tugu zbog tragične smrti Danke Ilić, ističući da je vreme da društvo počne da brine o ljudima oko sebe.

„Ovo je velika tuga za sve nas koji živimo u Boru. Veliki bol osećamo svi, ne samo u gradu Boru, već i u celoj Srbiji i svuda gde se pronela vest o malog Danki“, rekao je Milikić, gradonačelnik Bora, naglašavajući šok zbog tragičnog gubitka mladog života.

Milikić se direktno obratio porodici Danke Ilić, prenoseći im najdublje izraze saučešća.

„Čuo sam se danas sa ocem Milošem, bakom Tanjom, izrazio najdublje saučešće u ime grada Bora i u svoje lično ime“, dodao je Milikić.

Gradonačelnik očekuje od pravosudnih organa da izreknu maksimalne zatvorske kazne za počinioce ovog zločina.

„Očekujem i verujem da će Tužilaštvo, sudstvo dati maksimalne zatvorske kazne koje sleduju po zakonu i mislim da je vreme da se za ovakve zločine razmišlja o promeni zakona, da se mnogo oštrije ti ljudi kazne, da se to nikada ne ponovi ni u Srbiji, ni u Boru ni bilo gde“, kazao je Milikić.

Dani žalosti

On je pohvalio napore svih službi koje su angažovane u potrazi za istinom i pravdom i najavio da će grad Bor proglasiti trodnevnu žalost kada za to dođe vreme.

„U narednom periodu, kada bude prilika i trenutak za to, grad Bor će proglasiti trodnevnu žalost. To je nešto najmanje što možemo da uradimo. I uvek ćemo gledati da se sećamo naše male Danke i svega onoga što se desilo i što se dešava u ovakvim situacijama“, rekao je gradonačelnik.

Na kraju, Milikić je pozvao na jačanje međusobne podrške i empatije u društvu.

„Ovo treba da nam bude nauk da kao društvo moramo da se više oslanjamo jedni na druge, da moramo da osetimo empatiju, da moramo da brinemo o ljudima oko nas“, zaključio je gradonačelnik.

Obraćanje u celosti možete pogledati na snimku: