Milikić: Nasilje neprihvatljivo, tužilaštvo i policija da odgovornije reaguju

Greadonačelnik Aleksandar Milikić je kazao da od nadležnih službi očekuje izveštaje dokle se stiglo sa istragom o nedavnom verbalnom napadu na Irenu Živković, predsednicu Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Boru, kao i o drugim nasilničkim delima koji su se poslednjih dana dogodili u gradu.

On je kazao da je nasilje neprihvatljivo i istakao „mafijašku tuču i obračun“ koji se pre neki dan dogodio na ulicama grada i paljenje inventara na fudbalskom stadionu u Zlotu.

„Kao gradonačelnik neću dozvoliti da na teritoriji grada Bora postoji bilo kakvo nasilje i zahtevam od policije i tužilaštva da zaštite svakog našeg sugrađanina i da se ne dozvoli kriminal i nasilje, jer je zadatak svih nas da svim sugrađanima obezbedimo bezbedno i sigurno okruženje za život“, izjavio je Milikić.

Gradonačelnik je naglasio da su nedopustivi napadi zbog različitog stava ili političkog delovanja.

„Bor je tolerantan grad, ovde živi puno nacija i nasilje nikada nije, niti će biti, način komunikacije. Svako ko želi da se bavi politikom ne sme da se oseća ugroženo, bez obzira što ima drugačije mišljenje i stav. Moja molba je da ne koristimo bilo kakve obračune u političke svrhe, ali isto tako molim i one koji se bave politikom, da ne politizuju stvari i da ne donose zaključke pre nego što sudski organi urade svoj posao“, zaključio je Milikić.