Milikić: Nekorektni politički napadi

Reagujući na prozivke Dragana Markovića da je Bor odbijen u okviru programa energetske sanacije, Aleksandar Milikić je poručio da će Bor biti uvršten u ovaj program u okviru drugog kruga, kao i da su takvi napadi politčki vrlo nekorektni.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Boru, Dragan Marković, prozvao je pre nekoliko dana gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića jer Grad Bor nije uvršten u Program energetske sanacije za zamenu stolarije i termoizolaciju po povoljnijim uslovima.

Reagujući na te prozivke, medijima se obratio Aleksandar Milikić, i to kao član Srpske napredne stranke u Boru.

„Predstavnici Narodne stranke u Boru veoma nekorektno napadaju lokalne funkcionere u Boru. Marković vrlo nekorektno vodi kampanju na osnovu toga što Boru u prvom krugu nije prihvaćena prijava za Program energetske sanacije. Kao što znamo, razlog zašto u prvom krugu nije prihvaćena prijava Bora za program energetske sanacije je ta što u gradskom budžetu nije bilo predviđenih sredstava za tu namenu, ali će sada, u četvrtak, rebalansom budžeta ta srestva biti obezbeđena. Na osnovu toga, u septembru kada bude drugi krug ovog programa, Grad Bor biti uvršten u program“, poručio je Milikić.

Milikić se osvrnuo na aktuelna izdvajanja iz gradskog budžeta koja su, prema njegovim rečima, uslovljena lošim potezima političkih suparnika dok su bili na vlasti.

„Na žalost, iz budžeta grada Bora morali smo da odvojimo 169 miliona dinara zbog lopovluka takvih političara kao što su Dragan Marković i Predrag Balašević, jer su upropastili gradsku apoteku. Takve lopovluke mi ispravljamo danas u Boru. Moraćemo da ispravljamo i lopovluke iz ranijeg perioda u Toplani, jer Toplana duguje 2,5 milijarde dinara. Svi ti dugovi su nastali u ranijem periodu, kada su ovi pomenuti političari bili na vlasti“, poručio je Aleksandar Milikić, obraćajući se medijima ispred prostorija Srpske napredne stranke u Boru.