Milikić osudio pretnje upućene deci predsednika Srbije

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić osudio je pretnje upućene deci predsednika Srbije koje su osvanule na društvenoj mreži Tviter naglasivši da nijedno dete ne sme da ispašta zbog toga što se njegovi roditelji bave politikom, niti iko ima pravo da koristi decu da preko njih napada političke protivnike.

“Napadi na decu političara, njihovo maltretiranje, psovanje, pa čak i verbalno silovanje i ubijanje, u Srbiji je, nažalost, postalo deo političke borbe i obračuna s neistomišljenicima. Izgleda da simpatizeri bivšeg režima ne propuštaju priliku da, pod zastavom njihove borbe protiv vlasti, truju građane Srbije i da poruče kako će, kad oni dođu u priliku, da satru sve što misli drugačije“, kazao je Milikić.

On je ocenio da su najnoviji napisi na Tviteru „brutalan obračun sa predsednikom u nameri da, kada ne mogu da mu se suprotstave argumentima, radom i rezultatima, pokušavaju da ga slome stalnim napadima na decu„.

„Deca nikada ne smeju biti deo politike ili političkog obračuna, jer porodica je svetinja, a svetinja se ne dira! Mržnja ne može biti deo politike, a laž ne može zameniti rezultate koje je Srbija postigla u proteklom periodu“, poručio je Milikić.

Gradonačelnik je dodao da očekuje da se hitno sankcioniše ovakvo ponašanje, „jer ničije dete i porodica ne sme biti meta niti kolateralna šteta u političkim obračunima„.