Milikić: Otvaranje rudnika Čukaru Peki korak ka boljoj budućnosti Bora i istočne Srbije

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić kazao je da je otvaranje rudnika Čukaru Peki veliki korak ka boljoj i svetlijoj budućnosti Bora i čitavog istoka Srbije.

On je u istakao da će eksplotacija rude u Čukaru Peki imati pozitivne ekonomske efekte na Bor i istočnu Srbiju.

„Otvaranje novog rudnika zasigurno znači nova radna mesta za građane Bora, ali i za sve građane Timočke krajine. Grad Bor treća je lokalna samouprava u Srbiji po bruto domaćem proizvodu po glavi stanovnika, odmah iza Starog grada i Palilule, upravo zato što se razvoj grada zasniva na rudarenju.

Zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića i saradnji sa državom Kinom, dolaskom strateškog partnera mi danas imamo mogućnost da realizujemo velike projekte od strateškog značaja, kako za sam grad, tako i za čitavu Srbiju“, objavio je Milikić na svojoj Fejsbuk stranici.

Milikić je kazao da unapređenje rudarske industrije Bor čini centrom razvoja čitavog regiona.

„Siguran sam da je Bor danas, a biće i u godinama pred nama, centar razvoja Istočne Srbije, a na nama je da svi zajedno vodimo računa o životnim standardima, sredini u kojoj živimo, ali i o ekonomiji“, poručio je Milikić.

Gradonačelnik je čestitao početak rada rudnika svim zaposlenima, ali i svim Boranima i poručio da se očekuju veliki projekti i velika ulaganja u razvoj grada zahvaljujući razvoju rudarstva na teritoriji Bora.