Milikić: Poseban akcenat stavićemo na to da se uradi fasada i krov na zgradi OŠ „Branko Radičević”

Za investicije u oblasti obrazovanja izdvojeno je 204 miliona dinara iz budžeta grada Bora za 2022. godinu.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić kaže da su, prilikom raspodele sredstava iz budžeta za narednu godinu, posebnu pažnju obratili na predškolsko, osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje .

„Odvojeno je ukupno 204 miliona dinara za investicije u oblasti obrazovanja. Naš zadatak je da, pre svega, uredimo uslove za školovanje naše dece, to podrazumeva rekonstrukciju fasada, podova, krovova, ali i sve ono što treba da se uradi kako bi se podigao nivo kvaliteta obrazovanja”, kaže gradonačelnik.

On je dodao da će se, uporedo sa tim, naredne godine krenuti i sa usavršavanjem samog sistema obrazovanja.

„To podrazumeva kupovinu računarske opreme, savremenih tabli i svega što je neophodno da kvalitet obrazovanja poboljšamo za našu decu. Razmišlja se o tome da grad Bor od polovine iduće godine za narednu školsku godinu kupi dodatna pomagala za naše osnovnoškolce. Bor će verovatno biti jedan među prvima koji će to uraditi”, ističe Milikić.

Kroz sistem kapitalnih investicija, kako navodi gradonačelnik, predviđeno je da se urede sve škole koje nisu do sada uređene u seoskim mesnim zajednicama, ali i neke gradske škole.

„Radovi će biti sprovedeni u Osnovnoj školi „3. oktobar”, „Dušan Radović”, „Sveti Sava” i  „Branko Radičević”. Poseban akcenat stavićemo na to da se uradi fasada i krov na zgradi OŠ „Branko Radičević”, iako taj objekat nije vlasništvo Grada nego Ministarstva, ali smo dobili posebne saglasnosti nadležnog Ministarstva da Grad može da finansira taj osnovnoškolski objekat”, objašnjava Milikić.

Gradonačelnik je najavio da će biti urađene ograde oko obdaništa, te da će punjenjem budžeta naredne godine biti otpočeta izgradnja evropskog obdaništa.