Milikić povodom hapšenja direktora Vodovoda u Boru

Povodom privođenja direktora JKP „Vodovod“ na saslušanje zbog sumnje da su on i službenik S.V. (1988) „zloupotrebili službeni položaj i ovlašćenja kako bi izbegli postupak sprovođenja javne nabavke u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama“, oglasio se i gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Milikić je izjavio da ne želi da procenjuje da li je u pitanju „tehnička ili admonistrativna greška! ili „propust“ već da očekuje od nadležnih organa da rade svoj posao.

„Neću suditi pre nego što presude nadležni sudski organi. Svako mora da odgovara za posao koji radi i ne želim da dajem ocene da li se dogodila tehnička ili administrativna greška, ili je možda činovnik iz javnih nabavki napravio propust. Ukoliko je prekršen zakon, to je stvar za policiju i sudstvo“, izjavio je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora.

„Ono što ja uvek zahtevam to je da stručne službe i državni organi treba da prate rad i gradonačelnika i direktora javnih preduzeća, kao i svih ostalih koji svojim radom odgovaraju građanima Bora. Očigledno su u ovom slučaju državni organi uočili da postoji mogućnost na određene aktivnosti koje nisu u skladu sa zakonom, tako da ako je neko napravio grešku, taj mora i da odgovara“, zaključio je Milikić.