Milikić: Svi putni pravci ka svim borskim selima prohodni, pojačana aktivnost zimske službe u gradu

Radnici zimske službe Javno komunalnog preduzeća „3. oktobar” radili su na čišćenju snega na putevima u brdskom reonu sela Slatina.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić je sa svojim saradnicima obišao radove zimske službe i, kako kaže, stanje na putevima nije loše, ali smatra da bi moglo da bude i bolje.

„Svi putni pravci ka svim selima su prohodni. Unutar sela se radi čišćenje reonskih atarskih puteva, a u gradu je jutros pojačana aktivnost javnog preduzeća „3. oktobar” kako bi se skinula kaša i bolje očistili gornji i donji delovi grada. Čiste se trotoari, pešački prelazi, autobuska stajališta. Ovaj sneg nije naneo neke veće probleme. JKP „3. oktobar” ima dovoljno, soli, agregata i svega što je neophodno da se zasipaju putevi u narednom periodu. Moguće je da će u sredu padati ledena kiša i spremni smo da, kao i danas, aktivno reagujemo na terenu i da obezbedimo nesmetan protok saobraćaja”, ističe Milikić.

On je dodao da se so na puteve baca već nekoliko dana, od kad je došlo do zahlađenja, i to u ranim jutarnjim satima, kao i u večernjim, ne bi li se obezbedio nesmetan tok saobraćaja za radnike, ali i da će se sa zahlađenjem povećavati aktivnost bacanja soli na svim putevima, kako atarskim, tako i gradskim.