Milikić: Za puteve iz gradske kase 300 miliona dinara, najava auto-puta do Bora najlepša vest ove godine

Grad Bor izdvojiće ove godine za asfaltiranje lokalnih puteva 300 miliona dinara, najavio je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Lokalna putna infrastruktura, najavljuju nadležni, trebalo bi značajno da se poboljša zahvaljujući ulaganjima iz budžeta.

Samo za sanaciju i rekonstrukciju puteva u lokalu iz gradske kase će biti izdvojeno 300 miliona dinara.

“Ono što nas posebno raduje jeste da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić najavio da će se graditi auto-put do Bora, što je, siguran sam, najlepša stvar koju smo čuli ove godine, pored dolaska kompanije „Zijin Mining“, jer putevi spajaju ljude, a ovaj put će za nas imati jedan veliki strateški značaj”, rekao je prvi čovek Bora.

Milikić je i izrazio nadu da će ovim putem istočna Srbija biti povezana na bolji način sa ostatkom zemlje.

“To će svima nama omogućiti da razmišljamo o razvoju industrije i privrede na način na koji to Bor zaslužuje, a to je na najvišem nivou i uveren sam da ćemo zajedno moći da postižemo velike rezultate”, dodao je Milikić i dodao da će, osim lokalnih puteva čiju će rekonstrukciju finansirati grad, država investirati u asfaltiranje regionalnih puteva u Boru, a da će ove godine biti završena i sanacija pet kilometara puta Selište – Bor.