Milikić: Zatražiću od Vulina nekog sposobnijeg da se brine o bezbednosti Borana

Zbog nekoliko nerešenih slučajeva nasilja u Boru reagovao je gradonačelnik Aleksandar Milikić koji je još jednom pozvao nadležne službe da agilnije rade svoj posao i osiguraju bezbednost svih građana.

On je kazao da će zatražiti odgovornost nadležnih ukoliko se otvoreni slučajevi ne reše uskoro.

„Ukoliko u narednom periodu Policijska uprava Bor ne reši slučajeve poput napada na Irenu Živković, potom paljenja inventara na stadionu u Zlotu, zatim nedavne tuče na ulicama grada, napad na profesora ispred Tehničke škole, paljenja automobila jednom od direktora škole u Boru, kao i jučerašnji napad na imovinu profesora iz Bora, zatražiću lično od ministra unutrašnjih poslova (Aleksandra Vulina prim. aut.) da postavi nekog ko je sposoban da brine o bezbednosti naših sugrađana“
, izjavio je Milikić, na konferenciji za novinare sazvanoj povodom jučerašnjeg napada na imovinu profesora Ivana M. iz Bora, kada mu je osoba sa fantomkom na glavi, uz bejzbol palicu, polupala sva stakla na automobilu.

„Ja sam dobio izveštaje da se na svim ovim predmetima radi, ali sam mišljenja da se u policiji i tužilaštvu ne radi dovoljno intenzivno i kvalitetno. Sistem u Boru mora da postoji, policija i tužilaštvo moraju da rade svoj posao, a svi građani Bora, bez obzira čime se bave, moraju da se osećaju bezbedno“, dodao je Milikić.

Branislav Stojadinović, načelnik Policijske uprave u Boru, rekao je da povodom ovih navoda gradonačelnika Milikića nema komentar.