Milisav Ratopekić novi je predsednik opštine Kladovo

Odbornici Skupštine opštine Kladovo na današnjoj sednici većinom glasova za prvog čoveka ove podunavske opštine izabrali su Milisava Ratopekića, doskorašnjeg pomoćnika predsednika opštine.

Milisav Ratopekić za skupštinskom govornicom; foto: TV Kladovo

Ratopekić, inače penzioner iz Male Vrbice, obavljao je svojevremeno i funkcije zamenika predsednika opštine, ali i predsednika lokalnog parlamenta. Iza sebe, kaže, ima bogato i političko i radno iskustvo i ne plaši se – izazova.

“Tri su pravca razvoja opštine Kladovo, poljoprivreda, turizam i mala privreda, ali ako nema ljudi ko to može sprovesti u delo. Sve što budemo radili biće u interesu građana, a krajnji efekat je razvoj opštine Kladovo“, istakao je za skupštinskom govornicom novi predsednik.

Izbor Ratopekića usledio je nakon što je njegov prethodnik, Radisav Čučulanović dao ostavku na mesto predsednika opštine Kladovo, iz ličnih razloga.

Na današnjoj sednici kladovskog parlamenta većinom glasova za zamenika predsednika opštine izabrana je Milena Velišić Božanović iz SNS, dok su za članove Opštinskog veća izabrani: Miroslav Jonašković, Mirko Poponjaković, Stevan Todorović, Mirko Gavrilović, Slađana Viorikić, Sanja Marković-Suhanek, Bogosav Belić i Miodrag Savić. Protiv objedinjene liste bila su četiri odbornika iz kluba DS-SDS.

Za objedinjenu listu glasala su 24 odbornika, dok su protiv bili odbornici DS i SDS.

U skupštinskim klupama u Kladovu većinu imaju naprednjaci sa 17 od ukupno 28 mandata. Na vlasti su praktično naprednjaci i PUPS, budući da su pre nekoliko dana SNS u Kladovu kolektivno pristupili članovi Opštinskog odbora Ljajićeve SDPS, koja ima tri odbornika.

“Saradnja koju smo imali SDPS bila je na zavidnom nivou protekle dve godine koliko smo u koaliciji. Ovo je samo formalna stvar, oni su prepoznali rad i ideje SNS i priključili su se našem Opštinskom odboru”, izjavio je medijima poverenik SNS u Kladovu, Saša Nikolić.

U skupštinskim klupama socijalisti imaju sedam odbornika, a demokrate i socijaldemokrate po dva.