Milivoje Janošević: Ovo je napad na mene zbog mog političkog delovanja

Opozicioni odbornik Skupštine grada u Boru, Milivoje Miki Janošević, održao je konferenciju za medije na stadionu u borskom selu Zlot gde je u noći između subote i nedelje zapaljen deo inventara, i poručio da smatra da je to direktan atak na njega zbog njegovih političkih aktivnosti i uverenja koja zastupa.

„Poslednjih meseci i godina, kao opozicioni odbornik u Boru, otvoreno kritikujem aktuelnu vlast, predsednika Aleksandra Vučića, Vladu Republike Srbije, ukazujem na zagađenje i loš odnos kompanije Ziđin prema žiteljima Bora i okoline, ukazujem na ugrožena prava nacionalnih manjina, i smatram da je paljenje inventara na stadionu, a posebno fotelje na kojoj ja sedim tokom treninga i utakmica na terenu, poruka da prestanem sa takvim opozicionim političkim delovanjem. Ovim napadom neko pokušava mene da zastraši i nema sumnje da je reč o organizovanoj grupi, jer se na snimku sigurnosne kamere vidi da je više lica i vozila bilo uključeno u sve ovo“, rekao je Milivoje Janošević.

Janošević je naglasio da ovaj pokušaj zastrašivanja njega kao opozicionog odbornika nije uspeo, i da je tek sada rešen da se još jače bori za, kako sam kaže, istinu.

„Ja u ovoj borbi nemam ličnih interesa. Meni je interes istočne Srbije na prvom mestu. Nisam uplašen i skupštinsku govornicu ću u narednom periodu koristiti još žustrije za isticanje mojih političkih uverenja, zapažanja i kritika“, poručio je Janošević.