Milivoje Janošević: Situacija u Boru je na ivici katastrofe

Predsednik Izvršnog odbora Vlaške stranke “Most”, Milivoje Janošević, održao je konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na, kako je sam rekao, bahate poteze lokalne vlasti i najavio održavanje velikog skupa „Zbor za Bor“.

Govorivši o smanjenoj izdašnosti Zlotske reke i izjavama predstavnika vlasti da je to zbog letnjih klimatskih uslova, Janošević je javno upitao kako je onda Borsko jezero puno vode u ovom letnjem periodu.

„Ja sam siguran da Vodovod pumpa vodu u Borsko jezero za potrebe kompanije Srbija Ziđin Koper i to je deo dogovora u vezi rudnika, a taj njihov dogovor će nas koštati života. Nakon što nam je uzet čist vazduh, nakon što nam uzimaju zemljište i moramo da se selimo, došla je na red i voda. Imam informaciju da je potpisan ugovor između kompanije, Vodovoda i Grada Bora o korišćenju vode sa izvorišta Surdup, i to za potrebe pogona kompanije. Sinoć je u selu Donja Bela Reka održan zbor građana koji pokazuje da su aktuelna vlast i gradonačelnik Bora sposobni jedino da prodaju sve što imaju, a u ovom slučaju je voda iz izvorišta Surdup. Pre svega, zbor zakazuje čovek koji ne živi u ovom selu, a još isti taj čovek zabranjuje meni da prisustvujem zboru. Ovo mi liči na neke režime za koje sam ja mislio da su davno prošli. O čemu se ovde radi? Ukoliko je sve korisno i divno kako inače vlast sve predstavlja javnosti i žiteljima sela Donja Bela Reka, čemu onda ovakva tajnovitost“, rekao je Milivoje Janošević na konferenciji, i potom najavio održavanje velikog skupa.

„Obraćam se svima vama koji živite na ovim prostorima. Ovo je kraj svih krajeva i ako ne budemo reagovali, onda smo ugasili svetlo sami sebi. Uskoro će na platou Doma kulture u Boru biti održan skup pod nazivom Zbor za Bor. Pokažimo da Bor ima budućnost, ali ne sa ovakvim ljudima koji ga vode. Koristićemo sve zakonom propisane mere da pokažemo nezadovoljstvo, ako treba blokiraćemo saobraćaj, pa čak i pogone kompanije Ziđin Bor Koper“, poručio je na konferenciji za novinare, Milivoje Janošević, predsednik Izvršnog odbora Vlaške stranke “Most”, istakavši da će naknadno objaviti datum održavanja skupa.