Mini Basket turnir u Boru! Gost Vlade Divac

basket turnir borU Boru se od 6. avgusta na gradskom korzou održava Mini Basket turnir u 6 kategorija.  Sama organizacija prevazilazi granice  sportskog turnira i imaće i humanitarni karakter. Specijalni gost turnira, proslavljeni srpski košarkaš, Vlade Divac.

 

Pravo učešća na turniru imaju deca i omladina u starosti od 7 do 18 godina, koji će biti svrstani u 6 kategorija (7 i 8 godina, '9 i 10,…). Kotizacija staje 600 ili 800 dinara u zavisnosti od kategorije. Obezbeđene su nagrade za 3 prvoplasirane ekipe, najbolje strelce i igrače. Prijava ekipa (3+1, devojčice i dečaci) se može vršiti u Street Cafeu i Sportskom Savezu (sala škole Duško Radović). Organizator turnira je KK BasketBor.
 
Početak turnira je zakazan za 6. avgust u 18 časova a otvoriće ga legendarni srpski košarkaš Vlade Divac. Sam turnir će biti mnogo više od takmičenja u mini basketu i na dan otvaranja turnira će se dodeliti humanitarna pomoć velikom broju dece iz grada (pojedinačno) i kroz razne ustanove. Pomoć se sastoji u  velikoj količini igračaka dopremljenih iz Velike Britanije , dijaspore organizovane kroz Srpski savet Velike Britanije. Neke od ustanova koje će dobiti pomoć su: "Vidovdan" – nevladina organizacija koja pomaze deci izbeglicama sa Kosova, dečje odeljenje gradske bolnice, škola Vidovdan, Dečja ustanova Bambi itd. Prvog dana turnira biće prisustvi i predstavnici Ministarstva dijaspore.