Ministar Đorđević posetio Zijin u Boru, razgovarao o novim zapošljavanjima i uslovima rada

1
2274

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u pratnji gradnočelnika Bora Aleksandra Milikića i Načelnika Borskog upravnog okruka Vladimira Stankovića obišao je flotaciju “Veliki Krivelj” i sa predstavnicima kompanije “Serbia Zijin Bor Copper” razgovarao o novim zapošljavanjima radnika, o bezbednosti i zdravlju na radu, kao i o povredama na radu.

Foto: Tanjug

Đorđević je istakao da je zadovoljan što je kompaniji “Serbia Zijin Bor Copper”, koja je 17.decembra 2018. godine imala 4.973 radnika, a sada broji 5.230, bezbednost i zdravlje zaposlenih prioritet.

“U oblasti zdravlja i bezbednosti na radu kompanija je od decembra 2018. godine do danas uložila više sredstava, nego što je to bio slučaj od 2000. do 2012. godine. Takođe, primetni su napretci u segmentu materijalno-finansijskog položaja radnika, kojima su plate uvećane za 18 odsto”, rekao je ministar.

On je, kaže se u saopštenju Ministarstva, naveo da kompanija planira da investira 1,26 milijardi dolara u napredak poslovanja, što će doprineti razvoju privrede i ekonomije Srbije.

Za nivo bezbednosti i zdravlja na radu, direktorka Uprave za bezbednost i zdravlja na radu Marina Furtula istakla je da je znatno viši, nego što je bio u prethodnom periodu.

“Utvrdili smo da je broj povreda na radu manji za 40 odsto od početka 2019. godine, nego za celu proteklu godinu. Verujemo da će kompanija ulagati u mere bezbednosti i zdravlja na radu, kako bi još više smanjili broj povreda na radu”, rekla je Furtula.

Glavni inženjer u kompaniji Jiao Jianming naveo je da kompanija i Ministarstvo imaju zajednički stav da se bezbednosti i zdravlju na radu, kao i zaštiti životne okoline, pridaje veliki značaj, i da su predstojeći planovi da ulaganja u pomenutoj oblasti budu sve veća.

(Bor030 / Tanjug)

1 KOMENTAR

  1. A da li je i postovani ministar Djordjevic NADLEZAN za Multimodalni saobracajni.koridor -Istok (Crnomorski koridor)..bez koga DEMOGRAFSKI,EKONOMSKI, SOCIJALNI OPORAVAK I RAZVOJ Bora ,Borskog okruga,Timocke.krajine i ovog regiona Istocne Srbije…
    NE POSTOJI… Jer se NIKADA,NIGDE I NIJEDAN REGION u svetu ,Evropi,Srbiji…NIJE ni razvio ni oporavio BEZ SVOG PRIPAXAJUCEG AUTOPUTA,ZELEZNICKIG KIRIDORA….pa Se to NIKSDA NECE desiti ni Boru ,Timockoj krsjini i ovim regionu Istocnr Srbije BEZ njegovog MS Koridora Jstok(CmK) ..😀 Naravno da je i postovani ministar Djordjevic nadlezan za ovsj koridor…Bas kao i ministar za ravnomerni regionalni razvoj,ministarka za demografiju, ministar privrede,ministar za evroske integracije…kao i ministar za zastitu zivotne sredine kada se ima u vidu ogroman ekoloski znacaj i aspekt ovog multimodalnog saobracsjnig koridora,…ministar za spoljne poslove zbog medjunarodnog TRRANSEVROPSKOG ,Atlanski okean -Crno more, znacaja ovog saoobracajnog koridora…😀..i bar jos 3 ministra…kao i ministrafinansija zbog finansiranja o og Projekta…😀😀 A kada oostoji toliko nadleznih ministara ,uz ministarku za gradjevinarstvo, saobracaj iinfrastrukturu ..onda je KRISTALNO JASNO da je za MS Moridor Istok (CmK) nadlezna i Predsednica Vlade Fepublike Srbije…😀 Veoma Jednostavno ..i jasno ..zar ne..?😀Svima koji su na odmoru prijatan godisnji odmor… Narocito onima koji ga provode u lepoti i prirodnim i istorijskim darovima Istocne Srbije…sa pravim ljudima i domacinima cije su gostoljublje i srdacnost ..legendarne…A sa nasim MS Koridorom Istok (Crnomorskim koridorom) i PRISTUPACNE I NA DOHVAT RUKE milionima turista koji ce njime prolaziti.na svom putu os obala Atlantika do Crnog mora…Jer ovaj koridor je ITEMEL..I POTPUNO NOVA PARADIGMA DEMOGRAFSKOG,EKONOMSKOG ,SOCIJALNOG OPSTA KA I RAZVOJA citavog ovog regiona Srbije…Ovog pogranicnog regiona koji MS Koridor Istok (Crnomorski koridor) i povezuje sa GLAVNIM GRADOM Srbije Beogradom…Ziveti u sada GRADU Boru.. na priblizno nesto malo vise od 180 km AUTOPUTEM do Beograda… Koliko je to vremena voznje sa dozvoljenih 130km/h do Beograda…??? I to sa TRANSEVROPSKIM AUTOPUTEM …Dok kroz Bor takodje prolazi takodje TRANSEVROPSKI ZEZNICKI KODIDOR…?? Borani nisu mentalno retardirani ..a nisu ni ljudi sa mozgom amebe…pa da u potpunosti ne razumeju da to sa REALNOM SADASNJOSCU Grada Bora, Borskog okrugs ,Timocke krajine,i ovog regiona Istocne Srbije..NEMA BAS NIKAKVE VEZE…..Danas Borani,a i stotine hiiljada gradjana i hiljade privrednika ovog regiona Srbije precizno i detaljno razumeju ovu potpuuno novu PARADIGMU sopstvenog demografskog,ekonomskogg,socijalnog…opstanka i razvoja …i taj (bukvalno epski i daleko najveci i najtezi posao je 100% zavrsen…😀 I KO ce danas da spreci i blokira MS Koridor Istok (CmK)..😂😂😂
    Kako se bre zove taj …???
    😂😂😂 Do skorog citanja pozdrav iz 🚞.
    Nenad C.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime