Ministar Milosavljević u poseti Boru

0
20

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević, prilikom jučerašnje posete Boru, obišao je Dom Zdravlja i gradsku Bolnicu gde je otvorio prostorije nove Službe za produženu negu i lečenje.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević, prilikom jučerašnje posete Boru, obišao je Dom Zdravlja i gradsku Bolnicu gde je otvorio prostorije nove Službe za produženu negu i lečenje.

Po dolasku u Bor, ministar je prvo posetio Opštu Bolnicu gde je uz prisustvo saradnika iz ministarstva i rukovodstva borskog Zdravstvenog centra (ZC) otvorio uređene prostorije Službe za produženu negu i lečenje čiji će radom, po ministarovim rečima, građani Bora dobiti viši nivo zdravstvenih usluga.
  
U pratnji Dragana Stojadinovića, direktora ZC Bor, Milosavljević je obišao Odeljenje centralne intezivne nege, Hiruški blok, kao i Centar za tretman medicinskog otpada.

Na putu do Doma Zdravlja, ministar se nakratko sastao sa predsednikom opštine, Srđanom Marijanovićem i u razgovoru sa njim informisao o trenutnom stanju u Opštini Bor i stvaranju optimalnih uslova za poboljšanje kvaliteteta zdravstvenih usluga građanima ovog regiona.

Susret sa kolegama, lekarima, Tomica Milosavljević je ostavio za kraj svoje posete. On je u velikoj Sali Doma zdravlja održao tribinu o postojećoj situaciji u našem zdravstvu i otvoreno razgovarao o problemima sa kojima se susreću doktori. 

65 miliona dinara uloženo u borsko zdravstvo
Kako se navodi na sajtu Ministarstva zdravlja Republike Srbije, ovo ministarstvo iz republičkog budžeta za potrebe uređenja, modernizacije i sveobuhvatnog podizanja nivoa zdravstvenih usluga borske Opšte Bolnice i Doma Zdravlja u periodu od 2006. do 2008. godine izvojilo čitavih 65.381.643,90.

Italijani donirali opremu vrednu 10.000 eura
U okviru akcije “Mesec borbe protiv raka”, vlada Republike Italije, prošle nedelje, donirala je Ginekološko i Dečije odeljenje najsavremenijom opremom vrednom 10.000 eura. Oprema će omogućiti lekarima ranije dijagnostikovanje raka grlića materice – bolesti koja stavlja Timočki region na prvom mestu u svetu po broju obolelih.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here