Ministar odbrane posetio Bor

Ministar odbrane Bratislav Gašić, posetio je juče Bor u čijoj se okolini poslednjih nekoliko dana sprovodi obuka pripadnika Specijalne brigade Vojske Srbije. Gašić je razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave o mogućnostima za rešavanje stambenog pitanja pripadnika vojske i Ministarstva odbrane.

Bratislav Gašić, Živorad Petrović i Blagoje Spaskovski
Bratislav Gašić, Živorad Petrović i Blagoje Spaskovski

 

Gašić je, obraćajući se novinarima, podsetio da u Ministarstvu odbrane i Vojske Srbije trenutno postoji preko 20 hiljada zahteva za rešavanje stambenog pitanja njenih pripadnika, poručivši da pomenuto ministarstvo nastoji da u svakoj sredini, gde za to postoje mogućnosti, to pitanje bude rešeno.

„Razgovarali smo o preuzimanju, odnosno kupovini objekta iz master plana Vojske Srbije koji imamo u Boru, gde bi Ministarstvo i VS mogli za svoje pripadnike na opštini Bor da dobiju određeni broj kvadrata stambenog prostora, a time i opština dobija lokacije za nove investicijem, kao i dovođenje novih investitora“, izjavio je Gašić.

Na pitanje novinara, kolika je procena vrednosti objekta, ministar je dodao da je to milion evra, ali i da će biti zatražena nova procena.

„Procenjena vrednost našeg objekta je milion evra. Nije naše da sudimo da li je to prava vrednost, zato ćemo zajednički od Uprave prihoda da tražimo novu procenu i da na osnovu nje razgovaramo o razmeni za stambeni prostor“, objasnio je Gašić.

Predsednik opštine Bor Živorad Petrović, izjavio je da će lokalna samouprava nastojati da grad predstavi u drugačijem svetlu i da dim i zagađenje ne bude prva misao kada neko spomene Bor.

„Trudićemo se da predstavimo deo turističke ponude naše opštine. Siguran sam da će svi biti iznenađeni i zadovoljni našom turističkom ponudom. Bor ima šta da predstavi“, naglasio je Petrović.