Ministar policije u poseti RTB-u Bor

0
23

U ponedeljak, 19. aprila, u zvaničnu posetu Boru dolazi Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova. Po protokolu koje smo dobili od nadležne službe Rudarsko-topioničarskog basena ”Bor”, Dačić će najpre posetiti Policijsku upravu u Boru, a nakon toga RTB ”Bor”.

I pored više pokušaja da saznamo, jer u delu protokola koji smo dobili to ne piše, kada je u poseti potpredsednika Vlade planirana poseta Opštini Bor i razgovor sa članovima Privremenog organa nismo uspeli. Instalira li se u Boru paralelan sistem vlasti: jedan koji personifikuje lokalna samouprava i drugi u oličenju Blagoja Spaskovskog, direktora Basena ”Bor”?

Demonstracija sile, omalovažavanje ili nekultura, tek, ukoliko ovakav protokol ostane na snazi, što od ponovnog dolaska Spaskovskog u ovu varoš nije prvi put, očigledno će biti da transparent koji se pojavio na mitinzima sindikata, krajem prošle godine, ”Sosu za predsednika” nije bio tek spontan potez vatrenog obožavaoca ove, blago rečeno, kontraverzne ličnosti.
Neosporno je da Spaskovski raspolaže velikom finansijskom moći, koju maksimalno koristi kako bi promovisao sebe i ideje i interese koje zastupa. Sam odnos prema zakonskim obavezama prema budžetu opštine Bor to dokazuje i ogleda se u permanentnom slabljenju predstavnika političke vlasti ne uplaćivanjem poreskih obaveza RTB-a ”Bor”. Suprotno zakonu sredstva se uplaćuju ”na kašičicu” i dobrom voljom ”dobrotvora”, što on i ne prikriva.

U više od godinu dana, Blagoje Spaskovski, uvek u prisustvu televizijskih kamera, rešava probleme grada, gradi streljane, renovira bazene, prima predstavnike seoskih mesnih zajednica, delegacije Roma, dočekuje borske sportiste…najavljuje poklanjanje dela imovine RTB-a opštini Bor. Nezvanično postoje njegove finansijske aktivnosti i u regionu, pa sve do Medveđe, na krajnjem jugu Srbije. Lepo, da lepše ne može biti, samo sam grad od toga nema nikakve koristi, naprotiv.

Ima li neko, ko zvanično predstavlja građane Bora, elementarnu hrabrost i principijelonost da Blagoja Spaskovskog podseti da on nikada od građana nije ni za šta izabran, da nema pravo da simulira dobročinstva i velikodušnost, dovoljno je samo da se drži zakona i lepog ponašanja, a ono, lepo ponašanje, nalaže da se gost prvo javi domaćinu kada mu uđe u kuću.

(Bor-Sve)

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here