Ministar Stefanović pohvalio rad Policijske uprave Bor

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Boru sa policijskim službenicima o njihovom položaju i potrebama, ali i o bezbedonosnoj situaciji u gradu.

Ministar je istakao da je zadovoljan rezultatima rada borske policije, pre svega u borbi protiv trgovine narkoticima.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova procesuiraju više osumnjičenih i oduzimaju mnogo veću količinu narkotika nego u prethodnim godinama. Nastavićemo sa snažnim pritiskom na narko-dilere, jer je nedopustivo da naša deca na bilo koji način budu ugrožena“, kazao je Stefanović.

On je pohvalio rad Policijske uprave Bor i na suzbijanju nasilja u porodici gde su, po njegovim rečima, postinuti značajni rezultati.

„Mislim da je Policijska uprava u Boru dobro radila svoj posao u proteklom periodu i u borbi protiv nasilja u porodici i ostvarila značajne rezultate. Naravno, potrebno je da čitavo društvo u Srbiji ima svest da moramo zaštititi žene, da moramo da pokažemo da smo protiv bilo kakvog nasilja i da nasilnici ne mogu biti blagonaklono gledani“, poručio je ministar.

Najavljena je dalja nabavka opreme koja će povećati efikasnost rada policije i vatrogasaca, kao i povećanje plata do kraja ove godine.

„Danas smo nabavili još jedan deo opreme koja se ogleda u računarima, skenerima, štampačima i klima-uređajima, koji bili neophodni Policijskoj upravi. Nastavljamo sa tim procesom i nabavićemo nova vozila za vatrogasce, takođe nova terenska vozila koja bi trebala do kraja godine da stignu kako bi lakše pokrili složen teren koji se ovde nalazi“, rekao je Stefanović.

Ministar sutra nastavlja posetu Borskom okrugu obilaskom Negotina i Kladova.

(Bor030 / Tanjug)