Ministar Zoran Đorđević posetio borski Dom za stare Vila Katarina

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prilikom današnje posete Boru obišao je Dom za stare Vila Katarina koji je, istakao je, jedan od boljih u Srbiji.

Nastavljajući obilazak ustanova socijalnе zaštitе za smеštaj korisnika na tеritoriji Rеpublikе Srbijе, ministar za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđеvić posetio je Dom za stare Vila Katarina u Boru.

„Ovaj dom je primer kako bi trebalo drugi domovi da izgledaju. Njima će svakako dosta biti lakše kada budemo završili analizu i budemo menjali Zakon o socijalnoj zaštiti jer želimo da nivo kvaliteta usluga podignemo, a mislim da oni već imaju taj nivo usluga kojem težimo“, rekao je ministar Zoran Đorđević.

Lokalna samouprava, istakao je Aleksandar Milikić, gradonačelnik Bora, proteklih godina intenzivno je radila na rešavanju problema smeštaja starijih, pa je tako objekat u kojem je smešten Dom za stare Vila Katarina u potpunosti opremljen da pruži sve pogodnosti starijim sugrađanima.

„Zahvaljujući ministru Đorđeviću, Vladi Republike Srbije pronašli smo rešenje da ovaj divan objekat koji je Bor i RTB prethodnih godina izgradio stavimo u funkciju. Ja lično i svi koji vodimo ovaj grad se ponosimo time. Uspeli smo da na jedan moderan način uz pronalaženje strateškog partnera objekat koji je vlasništvo grada obezbedimo da funkcioniše i radi u punom kapacitetu“, rekao je Milikić.

Na površini od oko 1.700 kvadratnih metara ovaj Dom ima kapacitet od 70 ležajeva. Nadležni ističu da je interesovanje za usluge i smeštaj u domu konstantno i da se svakodnevno traži mesto više.

“Ovo je specifičan posao gde se od svih radnika traži veliko strpljenje, ljudi moraju da imaju i znanja da ovaj posao rade, da ulože mnogo ljubavi da bi ovo moglo da opstane. Ja se nadam da smo mi uspeli da ovde u Boru dovedemo ovo funkcionisanje na jedan visoki nivo, nemamo nikakvih pritužbi, loših komentara i slično i ja sam sa mojim saradnicima veoma zadovoljan”, rekao je Milovan Đurić, vlasnik Doma za stare Vila Katarina u Boru i Knjaževcu.