Ministarka Mihajlović razgovarala sa potpredsednikom „Ziđin majninga“ o investicijama i zaštiti životne sredine

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa potpredsednikom „Ziđin majning grupe“ Šen Šaojengom o investicijama ove kompanije u Srbiji i zaštiti životne sredine tokom rudarskih aktivnosti.

Foto: www.mre.gov.rs (arhiva)

„Verujem da zajedničkim radom možemo biti još efikasniji, jer želimo da kompanije i projekti koji su za nas strateški važni budu uspešni. Posebno je važno da sve rudarske aktivnosti budu praćene brigom o zaštiti životne sredine u lokalnim zajednicama, jer je to jedini način da imamo održivo i zeleno rudarstvo u Srbiji“, rekla je Mihajlović, saopštilo je resorno ministarstvo.

Na sastanku je razgovarano i o aktivnostima u vezi sa izgradnjom rudnika bakra i zlata „Čukaru Peki“, uključujući rešavanje pitanja napajanja električnom energijom, razvojnim planovima kompanije „Ziđin“ u Srbiji, rešavanju problema zagađenja reke Pek, kao i problema koje lokalno stanovništvo ima usled rudarskih aktivnosti.

Šen Šaojeng je zahvalio ministarki na podršci efikasnoj realizaciji projekata „Ziđina“ u Srbiji, koju ta kompanija smatra jednom od ključnih zemalja za svoje poslovanje.

On je ministarku Mihajlović informisao o planovima kompanije u vezi s investicijama i aktivnostima na rudarskim projektima.

(Tanjug)