Ministarstvo naložilo obustavu saobraćaja na pruzi Zaječar – Niš

1
582

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je danas da se obustavi železnički saobraćaj na pruzi Zaječar – Niš završetka rekonstrukcije ove pruge.

Ministarstvo je saopštilo da je ta odluka doneta zbog bezbednosti stanovnika svih mesta u čijoj blizini prolazi teretni železnički saobraćaj, imajući u vidu da su se dogodila tri iskliznuća vagona na deonicama ove pruge za kratko vreme.

“Nalažemo direktorima železničkih preduzeća da hitno podnesu izveštaj o svim detaljima dogadjaja koji su mogli da ugroze bezbednost gradjana”, piše u saopštenju ministarstva.

U saopštenje se navodi i da se od železničkih kompanija očekuje da se izvine gradjanima, pre svega stanovnicima Jasenovika, gde su se dogodila dva iskliznuća vagona.

Ministarstvo je navelo da zahteva da se utvrde sve činjenice u vezi sa iskliznućima vagona na pruzi Niš Zaječar i ispita odgovornost svih učesnika, kao i da traži od Direkcije za železnice da proveri valjanost licenci svih operatera.

(Bor030 / Beta)

1 KOMENTAR

  1. ..NE POSTOJI OPORAVAK Istocne Srbije,Timocke krajine,Borskog okruga i GRADA Bora …BEZ Multimodalnog saobracajnog koridora -Istok (Crnomorskog koridora) . Zato pravac na Google i Youtube .. i samo /koridor istok
    Jer NE POSTOJI OPORAVAK I RAZVOJ NIJEDNOG REGIONA u SVETU,EVROPI,SRBIJI….NIGDE U SVETU ….BEZ AUTOPUTA I ZELEZNIČKOG KORIDORA .. Pa to NEĆE NIKADA DA SE DESI ni u ovom regionu Srbije…. ..Pitajte bilo koje dete iz 6. razreda osnovne skole …sva deca TO znaju…😂Pozz.iz 🚞🍾

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime