Ministarstvo zdravlja šalje inspekciju zbog smrti Bobane

4
4103

Ministarstvo zdravlja uputiće inspekciju u Zdravstveni centar Zaječar gde se porodila srpska olimpijka u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković, koja je juče preminula u Kliničkom centru Srbije, potvrđeno je “Tanjugu” u resornom Ministarstvu.

Bobana Momčilović Veličković preminula je u 31. godini života, 20 dana nakon što se porodila, usled zdravstvenih komplikacija bolesti eklampsije.

Rodila je zdravu bebu, a nekoliko dana nakon porođaja, iz ZC Zaječar transportovana je u Beograd, gde je u Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije i preminula.

Direktor zdravstvene ustanove u Zaječaru dr Miroslav Stojanović rekao je da je Momčilović Veličković postala njihov pacijent onog dana kada je došla na porođaj, prenose mediji.

Dodao je da za sada, s obzirom na to da nema sve detalje, ne može ništa više da kaže.

“Mi imamo njenu istoriju od dana kada je primljena kod nas na porođaj. Pacijentkinja je, inače, borski osiguranik. Ništa više u vezi sa tim ne znamo, potrebno je da sakupimo sve validne informacije”, rekao je dr Stojanović.

(Tanjug)

4 KOMENTARA

  1. to ministarstvo zdravlja koje salje inspekciju-treba prvo da sagleda u kakvom stanju su bolnice u istocnoj srbiji opremljenost aparatima i kadrovima jad i beda.

  2. Činjenica je da je u Bg stigla u katastrofalnom stanju, a mogla je mnogo ranije biti prebačena. Ali je sujeta njenog doktora koštala života!

  3. Ovo je strasno.Mlad zivot, mlada majka i to samo sto je postala se ugasio.Ako je greska lekara, sramota da takvi uopste se bave ovom casnom profesijom.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime