Mirna novogodišnja noć u Boru

1
45

Novogodišnja noć u Boru protekla je mirno. Prema podacima Policijske uprave u Boru, na teritoriji borske opštine zabeležena su samo dva događaja iz ostalih policijskih nadležnosti.

docek-2015-plato

U borskoj Elektrodistribuciji kažu da trenutno ima kvarova na niskonaponskoj mreži u Šarbanovcu, Metovnici, na Savači i na Borskom jezeru.

Dežurne ekipe su na terenu i očekuju da kvar bude otklonjen u najkraćem mogućem roku. Nadležni u JKP “Vodovod” kažu da se vodosnabdevanje prvog dana nove godine odvija redovno i normalno.

Lepa vest je da je rođena i prva beba u novoj godini, i to dečak koji je rođen prvog dana nove godine u 10 časova.

U Hitnoj službi borskog Doma zdravlja kažu da su tokom novogodišnje noći imali 15 intervencija u ambulanti i 9 intervencija na terenu, a da su se za pomoć obraćali hronični bolesnici, kao i pacijenti u alkoholisanom stanju.

Za razliku od ranijih godina, ovo je bila jedna od mirnijih novogodišnjih noći, slažu se nadležni u borskim službama.1 KOMENTAR

 1. КАТОЛИЧКИ ПИР усред Божићног поста

  Још једна мучна година је остала за нама. Поноћ је огласила крај 2014. године. Још једна година изневерених очекивања. На телевизији, на сваких пет минута, западна имитација нашег Божић Бате, тај крадљивац руског Деда Мороза- западна имитација- такозвани Санта Клаус или у преводу Свети Никола.
  Како год, тај западни Деда Мраз, који наводно живи на Северном полу и доброј деци доноси поклоне, српској деци он није донео ништа сем бомби и уранијума, сиромаштва и беде!
  Уопште, није ми нешто никако јасно, сваке године ми Срби славимо туђу Нову годину, усред Божићњег поста- западну празну шљаштећу представу среће и радости. Заиста, ко је мало више путовао западним земљама и могао да боље упозна неку породицу са Запада, зна да је на Западу све само реклама, позлата на трулом зубу, представа за масе. Све је у „парама“, све је имати, а ништа је бити.

  наша Српска Нова година ће као нека лепа, али сирота девојка да дође неприметно и тихо, она није чак ни државни празник у православној Србији. Српска Нова година као Пепељуга се шуња у сопственој кући, док се католичка пасторка шепури на њен ред.

  У духу српске традиције није суштина у вредности поклона испод јелке, нити је наш обичај да се празници славе опијањем, напијањем и повраћањем на крају. Није наш обичај да нисмо код куће са својом породицом, већ по кафићима, ресторанима и сплавовима, целе ноћи до јутра у алкохолу, диму, уз таблете или бели прах.

  Да, на трговима се праве прославе за народне масе, опет још једна западна глупост. На Западу, где су људи у окриљу своје породице отуђени, прорачунатих и хладних односа између деце и родитеља, наравно да западне власти организују дочек Нове године на јавним местима.

  ми се растурањем наше традиције, наших обичаја и вредности наше цивилизације, која почива на духовности, а не на „парама“, и ми се полако приближавамо том западном хладном паклу.
  Zашто не славимо Српску Нову годину? Због кога и због чега нас 87 одсто православних Срба мора да буде жртва прозападних глупости и да се усред строгог поста слави католичка Нова година и то као државни празник?

  Још само неколико дана до Божића. Уместо да имамо прикладне догађаје у славу наших предака и предивног празника какав је за Србе Божић, рођење Христово, симбол препорода душе у Новој години која долази након поста и причешћа, ми као неми сведоци гледамо лажни сјај католичке Нове године.

  Ипак, модерни Срби, а посебно српски политичари, клањају се тим лажним идолима и славе испразност и таштину западне Нове године.
  На жалост, тако кваримо младе људе, кваримо српску децу која никада не спознају праве вредности, за њих западна Нова година намеће само материјалне вредности, скупе пакетиће, преобимну храну и пиће, дивљање и сјај лажних звезда које се брзо угасе кад нестане „пара“!
  Божић у Србији треба да претходи Српској Новој години као прочишћење сваког човека, као време да се размисли колико смо успели да будемо добри људи у претходној години, какви смо били према другима, шта смо урадили да побољшамо себе.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime