Mirna šetnja za veću bezbednost u saobraćaju [FOTO / VIDEO]

Građani su prošetali ulicom Kralja Petra Prvog, apelujući na veću bezbednost pešaka u saobraćaju, baš na dan kada je prošle godine maloletni vozač povredio četvoro pešaka.

Kroz borska ulica Kralja Petra Prvog veoma je frekventan saobraćaj, u njoj se nalaze dve osnovne škole, a postavljeni su i ležeći policajci. Građani koji su učestvovali u ovoj mirnoj šetnji, predlažu da se postavi video nadzor saobraćaja, kako bi s bezbednost učesnika u saobraćaju, posebno pešaka, povećala.

„U ovom protestu učestvuju učenici borske Gimnazije, drugovi i drugarice povređenih učenika. Cilj je da se poboljša bezbednost pešaka koji se kreću ovom ulicom, koja je najkritičnija u ovom gradu, da se uvedu kamere, da vozači uspore i da aobrate pažnju pogotovo na učenike koji se kreću ovom ulicom. Policija ne možeovde biti stalno, sami ležeći policajci nisu dovoljni, a najbolje bi bilo da se uvede video nadzor i da se saobraćaj nadzire 24 sata“, kaže Svetlana Gocev, majka jedne od povređenih devojčica.

Da podsetimo, prošle godine, 3. novembra maloletni vozač automobila marke „Suzuki“ izgubio je kontrolu nad vozilom i udario je grupu pešaka na trotoaru, ispod osnovne škole „Dušan Radović“.

Apel je upućen nadležnim institucijama, a organizatori i učesnici ove protestne šetnje se nadaju da neće proći mnogo vremena do realizacije ove njihove inicijative.