Mladi borski džudisti osvojili tri medalje na Šampionatu Srbije

Članovi Džudo kluba Bor osvojili su dve srebrne i jednu bronzanu medalju na Šampionatu Srbije za mlađe dečake i devojčice održanom u subotu u Sportskom centru „Šumice“ u Beogradu.

Foto: Džudo klub Bor

Nikola Aritonović i Teodor Luka Nikolić zauzeli su drugo mesto u konkurenciji dečaka do 60, odnosno 38 kilograma.

Bronzanu medalju u kategoriji do 66 kilograma osvojio je Nikola Buzejić, dok su zapažene rezultate imali i Strahinja Ristić, Mihajlo Cvetanović i Katarina Nešić koji su u svojim takmičarskim kategorijama zauzeli peto mesto.

Foto: Džudo klub Bor

Borski džudo klub se sa osvojenih 16 bodova našao na trećem mestu u ekipnom plasmanu u konkurenciji od 61 tima, koliko ih je učestvovalo na Šampionatu Srbije.

Ispred Džudo kluba Bor našli su se zrenjaninski Proleter sa dve zlatne i jednom srebrnom medaljom i Slavija iz Novog Sada čiju su takmičari zauzeli po jedno prvo, drugo i treće mesto.

U Boru se u nedelju, 3. oktobra održava tradicionalni džudo turnir „Srećno“ na kome, nažalost, zbog epideomiološke situacije prisustvo publike nije dozvoljeno.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Mladi o mladima”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.