Mladi borski volonteri uredili igralište u ulici Albanske spomenice

Aktivisti udruženjna „Glasno za omladinu“ uredili su dečije igralište u ulici Albanske spomenice u Boru.

Uređenje javnih površina u Boru koje koriste deca i mladi postalo je redovna aktivnost ovog udruženja, a parkić kod „Čačanskih solitera“ dobio je novi izgled volonterskom akcijom kroz program #ŠtaNamTeško „Za mlade!“.

„Ove godine rešili smo da preuredimo parkić u ulici Albanske spomenice u Boru, onoliko koliko su nam vremenski uslovi dozvoljavali. Prefarbane su već postojeće sprave, iscrtali teren za mali fudbal i basket, zamenili iscepanu mrežu na košu i tako osvežili prostor za mlade iz tog dela grada“, kažu iz udruženja „Glasno za omladinu“.

Ispunjena je i želja mališana koji se igraju ovom parkiću pa je mobilijar obogađen golovima za mali fudbal, a Javno-komunalno preduzeće „3. oktobar“ je postavilo klupu i kante za smeće.

Mladi borski volonteri se zahvaljuju komšijama na pruženoj pomoći i saradnji tokom realizacije ove akcije.

Konkurs „Šta Nam Tesko“ sprovode „Mladi istrazivaci Srbije“ u partnerstvu sa „Pokret gorana Vojvodine“, „CeGraD-om“ iz Obrenovca, Tim 42 iz Leskovca, GM „Optimist“ iz Gornjeg Milanovca uz podršku Ministarstvo Omladine i Sporta.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Mladi o mladima”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.