Mladi fizičari iz Bora briljirali na okružnom takmičenju u Negotinu

Na okružnom takmičenju osnovaca iz fizike, održanom u OŠ „Branko Radičević“ u Negotinu, učenici osnovne škole „3.oktobar“  iz Bora u sve tri kategorije osvojili su prve nagrade.

Osnovna škola „Branko Radičević“ u Negotinu, fotografija: Suzana Mihajlović-Jovanović

U kategoriji učenika šestog razreda prvo mesto osvojila je Minja Nikolić, u sedmom Milica Antić, a u osmom Una Fuštar, učenice osnovne škole „3.oktobar“ iz Bora. U ukupnom plasmanu Minja je imala 68, Milica  76, a Una 80 poena. Sve tri učenice za takmičenje je pripremala profesorka Ljiljana Špehar.

U kategoriji đaka šestog razreda, pored Minje Nikolić, prvo mesto osvojili su i Aleksa Paunović i Milica Jevremović iz OŠ „Branko Radičević“ u Negotinu, drugo Kosta Belonić iz Kladova, a treće Negotinac Stefan Tomić, iz škole domaćina.

U  kategoriji takmičara sedmog razreda prvu nagradu osim Milice Antić osvojio je i Uroš Stojanović iz OŠ „Vuk Karadžić“ u Negotinu, drugoplasirani je Tadija Filipović, učenik borske osnovne škole „Branko Radičević“, a treće mesto su podelile Mia Stanković iz Negotina i Anđela Paunović iz Majdanpeka.

Una Fuštar je ostvarila najbolji rezultat na okružnom takmičenju iz fizike učenika osmog razreda sa 80 poena, dok je drugo mesto pripalo Petru Saviću iz borske OŠ „Dušan Radović“ sa 77, a treće Miši Stefanoviću iz Majdanpeka i Urošu Antiću iz Kladova.

Na takmičenju mladih fizičara Boskog okruga u Negotinu, između ostalih, pohvaljeni su Borani: Marko Arsenijević, OŠ „3.oktobar“, Anđela Radisavljević iz OŠ „Vuk Karadžić“, oboje u kategoriji đaka šestog razreda i Ognjen Adamović iz OŠ „Branko Radičević“  u kategoriji učenika sedmog razreda.

Učenike borskih osnovnih škola su za takmičenje pripremale nastavnice fizike Ljiljana Špehar, Danijela Stojčevska, Olivera Žikić i Minka Milićević.