MLADI SU ZAKON: Dom omladine i Unija srednjoškolaca dobili projekte

Nakon isteka roka za prijavu na konkurs „Mladi su zakon“ za finansiranje projekata omladinskih organizacija i neformalnih udruženja, odabrano je 12 najboljih iz Borskog i Zaječarskog okruga.

Već tradicionalno, na osnovu konkursa Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a u okviru programa „Mladi su zakon“, udruženjima i neformalnim grupama nudi se mogućnost finansiranja predloga projekata malih novčanih vrednosti, a kojima bi data udruženja poboljšala položaj omladine u lokalnoj zajednici.

Prema objavljenim rezultatima konkursa za Zaječarski i Borski okrug, među prvih 6 najbolje ocenjenih projekata čak pet je sa teritorije Borskog okruga.

Iz Bora projekte su dobili: Dom omladine Bor i Unija srednjoškolaca Bora.

Sva izabrana udruženja i neformalne grupe prošla su seminar o pisanju projekata i upravljanju projektnim ciklusom u cilju osposobljavanja da što kvalitetnije sprovedu svoje ideje u delo, dok je za rok za sprovođenje projekata dat mart 2019. godine.

Rang lista projekata:

1. „U tuđim cipelama“ (Vršnjački edukatori Majdanpek);

2. „Pokreni avanturu, izgradi binu za kulturu“ (Dom omladine Bor);

3. „Rijaliti u nauci – pravi ideali u pravo vreme“ (Naučni rijaliti Zaječar);

4. „BraVo – braćevačke vode“ (Mladi za Braćevac);

5. „Ogradi i sigurnost izgradi“ (Unija srednjoškolaca grada Bora);

6. „Čekajući demokratiju“ (Različito isti Majdanpek)

Preostalih šest projekata dobile su zaječarske organizacije, što je donekle i bilo očekivano, ako se uzme u obzir da je Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ iz Zaječara i predstavlja resurs centar programa „Mladi su zakon“ za podneblje Borskog i Zaječarskog upravnog okruga.