Mladi traže završetak dopola asfaltiranog terena

Već nekoliko godina mladi iz naselja Novo i Staro selište muku muče sa polovično asfaltiranim igralištem, koje im otežava bavljenje sportom i rekreacijom.

teren-novo-seliste

I pored mnogih apela nadležnim institucijama i MZ „Novo selište“ da radovi na rekonstrukciji terena koji su otpočeli još pre tri godine konačno budu završeni, nezainteresovanošću odgovornih, molbe ipak nisu urodile plodom.

„Teren je praktično nedovršen. Zvali smo brojne institucije, ali odgovora nikada nije bilo. Igralište je sa sve četiri strane skraćeno po metar, metar ipo. Nijedan sport nije moguće upražnjavati na takvom terenu, jer se plašimo da se neko od nas ne povredi. I golovi i koševi su od tog asfaltiranog dela dosta udaljeni i nalaze se na staroj podlozi. Dakle, stalno moramo da vodimo računa u igri da ne iskrenemo nogu na tom prelazu sa starog na novi asfalt“, istakao je za naš sajt Petar Jovanović, jedan od pokretača inicijative.

Prema rečima člana Opštinskog veća zaduženog za sport i omladinu, Marka Nikolovskog, problem rekonstrukcije nastao je u samom projektu, zbog čega su radovi i prekinuti.

Neka od mogućih rešenja predložena od strane opštine Bor jesu doasfaltiranje terena do starih dimenzija, ili da se koševi i golovi pomere na rekonstruisani deo.