Mladi zainteresovani za radionicu „Zaustavimo govor mržnje“ [NAJAVA]

Radionica „Zaustavimo govor mržnje“ jedna je od aktivnosti koju ekipa portala „Bor030“ realizuje u okviru No Hate Speech kampanje, a koja se sprovodi širom Srbije i Evrope. Tom prilikom svi prijavljeni učesnici imaće priliku da 27. avgusta u borskom IT centru čuju neke interesantne stvari vezane za ovaj gorući problem društva.

Govor mržnje je govor kojim se napada ili omalovažava određena društvena ili etnička grupa, ili pripadnik te grupe. Kao što je u nekim pređašnjim tekstovima bilo navedeno, govor mržnje nije lako prepoznati, te stoga i sami sudovi koji se bave ovom problematikom vrlo često imaju poteškoće da prepoznaju i okarakterišu nešto kao govor mržnje.

Upravo je i cilj jedne ovakve radionice, za koju su prijave završene još juče, da upozna mlade i kroz konkretne primere skrene pažnju budućim naraštajima na neophodnost promena.

Kroz 6 aktivnosti, učesnici će moći putem diskusije i grupnog rada da izraze svoje stavove po različitim pitanjima, a cilj je da se edukacijom makar malo uključe u dugoročnije rešavanje ovog problema.

Aktivnosti koje ekipa portala realizuje na temu govora mržnje deo su projekta Zaustavimo mržnju, koji sprovode Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) i Institut za medije i različitosti – Zapadni Balkan, uz podršku Evropske omladinske fondacije (EYF). Takođe, projekat je deo i No Hate Speech kampanje Saveta Evrope.