Poginuo u pokušaju da ukrade oluke

2
82

Boranin Saša Đ. (24) nastradao je noćas oko jedan sat, kada je pao sa krova zgrade Tehničkog fakulteta u Boru dok je pokušavao da ukrade oluke, potvrđeno je u policiji.

Njegov pad sa zgrade visoke oko 10 metara snimila je u 1.18 minuta jedna od sigurnosnih kamera koja kadrom pokriva ulaze u zgradu.

Na snimku druge kamere uočeno je da je oko pola sata iza ponoći mladić prošao sa zadnje strane fakulteta, odakle se popeo na krov.

Pretpostavlja se da se okliznuo na zaleđenom crepu i pao niz kosi krov koji je bio pod snegom.

Lekari hitne pomoći došli su na poziv portira fakulteta koji je našao telo mladića i konstatovali su smrt.

Istražni sudija Okružnog suda u Zaječaru obavio je uviđaj na mestu nesreće.

Ovo je druga osoba koja je u Boru izgubila život u pokušaju da zaradi prodajući ukradeni otpadni metal.

Pre tri godine, nedaleko od zgrade fakulteta, poginuo je šesnaestogodišnji Leonardo M. koji je sa dvojicom drugara pokušavao da sa trospratne zgrade ukrade oluke.

Trgovci otpadnog metala u Boru kilogram bakra otkupljuju za 450 dinara.

Oni često otkupljuju bakar koji lopovi iznose iz pogona RTB-a, ali se otkupljuju i bronzane skulpture ukradene sa groblja, šahte, pa i bandere.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. e pa to je bas za zaljenje da tako mlad covek izgubi zivot za kradju ! Pa zar se nemoze naci neko resenje za to .Ja mislim da bi se prestalo sa kradjom kada bi ljudi koji otkupljuju , trazili dokaz od onoga ko dodje da proda, odkle je dobio taj materijal ili vec sta rade sa tim olucima i statuama. Pa kad on nebi mogao da proda jer mu niko nece kupit ako nema dokaza odakle mu je to, onda bi kradji bio kraj. A i zivoti se nebi gubili. Ovde ima slicnih stvari , ne kradja na takav nacin vec automobili pa naqkiti , ili kradja nekog gradjevinskog materijala na grdilistima. Ali lopov nemoze prodati to nikako jer mu treba dokaz da je to bilo njegovo ili ako je nesto u vrdnom stanju prodavnica gde je kupljeno Tako da ako nemju dokaz i moraju i svoje dokumente da priloze, onda se to odmah prijavi i pocinioc takvih dela je brzo uhvacen. Tako da se ipak smanjuje broj takvih IDIOTA.!

  2. Godinama kradljivci bakra i ostalih metala priznaju kome i za koliko novca prodaju bakar,ali nadlezni organi nista ne preduzimaju jer su i oni u tom poslu ,vec cutke pustaju na slobodu jedne te iste koji u posao uvlace i druge i tako godinama.STOP ONIMA KOJI OTKUPLJUJU METALE,jer da hjih nema ne bi bilo kradje,BOR je mali grad za toliko firmi koji rade sa metalima,a na djubristu ga nema.Da njih nema ne bi bilo kradje,povreda i smrtnih slucajeva…..

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here