Mobilni informacioni centar MUP-a u Borskom okrugu

Do 27. novembra u selima na području Borskog okruga boraviće Mobilni informacioni centar Ministarstva unutrašnjih poslova.

Zahvaljujući Mobilnom informacionom centru Ministarstva unutrašnjih poslova građani koji žive u naseljima udaljenim od policijskih uprava i stanica moći će da brzo i jednostavno dođu do ličnih dokumenata, ali i do informacija o radu policije.

“Pripadnici Policijske uprave u Boru obilaze sela na teritoriji grada Bora sa ciljem povećanja bezbednosti građana naročito onih u udaljenim sredinama, a ujedno i pomoći meštanima da na licu mesta podnesu zahteve za izdavanje ličnih karata i putnih isprava, pasoša”, kaže Marko Miljković, oficir zadužen za poslove organizacije, prevencije i rada policije u zajednici u Policijskoj upravi u Boru.

Mobilni informacioni centar boravio je u borskim selima Zlot i Krivelj, a planiran je i obilazak Kobišnice i Jabukovca u opštini Negotin, Brze Palanke i Rtkova u opštini Kladovo i Rudne glave i Klokočevca u opštini Majdanpek.

“Utisci su pozitivni. Odziv građana je za sada dobar. Uglavnom su oduševljeni sa ovom aktivnošću MUP i utisci su pozitivni. Nakon ovoga Mobilni informativni centar ponovo doći na teritoriju koju pokriva Policijska uprava u Boru kako bi meštanima sela koje smo obišli uručili dokumente”, ističe Miljković.