„Most” i POKS formiraju odbornički klub u lokalnom parlamentu, „Most” uzima učešće u gradskoj vlasti

Lider Vlaške stranke „Most”, Milivoje Janošević i dr Slaviša Mladenović ispred Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), potpisali su sporazum o formiranju odborničkog kluba u Skupštini grada Bora koja će nositi naziv „Naš grad, naša sela” i brojati pet odbornika.

Stranka „Most” je, prema rečima lidera ove stranke, Milivoja Janoševića, formirana da bi premostila razlike i izrazio zadovoljstvo što je „Pokret za obnovu Kraljevine Srbije” to prepoznao.

„Sa našim prijateljima iz POKS-a smo se brzo i jednostavno dogovorili. Nosićemo zajedničku odgovornost pred građanima. Šef našeg odborničkog kluba će biti Vesna Jovanović Verbanac iz Krivelja, a zamenik dr Slaviša Mladenović iz POKS-a”, kaže Janošević.

„Mi smo jedne druge prepoznali u najkonzistentnijoj političkoj platformi koju sa nekom političkom strankom možemo da imamo i zbog toga smo i sačinili ovaj sporazum o zajedničkom nastupanju u Skupštini grada Bora”, kaže dr Slaviša Mladenović, budući odbornik u lokalnom parlamentu ispred Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

O učešću u budućoj vlasti grada Bora, Janošević je istakao da stranka „Most” time preuzima odgovornost, što je i suština bavljenja politikom.

„Svako od nas je na izbore išao da pobedi. Naša izborna kampanja je bila pobednička i mi smo obišli i grad i sela da bismo sa građanima pričali o tome šta bismo, u slučaju da ostvarimo dobar rezultat na izborima, mogli da učinimo za naš grad i naša sela. Mi jesmo pregovarali sa vrhom Srpske napredne stranke, a sa Socijalističkom partijom Srbije nismo, niti ćemo pregovarati. Ne zbog toga što nas je neko kupio ili nam je nešto dao, nego zbog toga što je suština bavljenja politikom da se u određenom trenutku preuzme odgovornost. Most se neće pripojiti SNS-u, neće nestati sa političke scene Bora i istočne Srbije, kao ni POKS”, objašnjava Janošević.

On je dodao da se nada da će odnosi biti partnerski i da će zajedno odlučivati o sudbini svega što je u ovom trenutku problematično na teritoriji grada Bora i okolinih sela.

„Niko iz „Most”-a, niti ja, niti odbornici, niti funkcioneri neće biti slepi poslušnici, a račune ćemo polagati narodu. Naše učešće u vlasti biće oročeno na dve godine, a na svakih šest meseci ćemo podnositi izveštaje narodu. Dobili smo tri odgovorne, rezultatima zaslužene funkcije. Prihvatio sam da budem zamenik gradonačelnika, dok će funkciju zamenika predsednika Skupštine grada Bora vršiti profesor Ivan Vučković. Treće odgovorno mesto biće u Gradskom veću u oblasti sporta, koje će biti dodeljeno Dejanu Duloviću”, kaže Janošević.

O ulasku u gradsku vlast, kaže Janošević, razgovarao je sa vrhom Srpske napredne stranke i dodao da „Most” traži susret sa predsednikom Republike Srbije, Aleksandrom Vučićem i razgovor o sudbini Bora, Majdanpeka i cele istočne Srbije.