Moto skup „Borsko jezero 2012“ Dan I

Peti po redu Moto skup na Borskom jezeru u organizaciji moto kluba „Ist bajkters“ (East Bikers) počeo je juče dolaskom prvih bajkera. Sinoć su u muzičkom delu programa nastupali bendovi Crossroad, Offload i ProRok.

Moto skup Borsko jezero 2012
Dobra muzika, dobar provod, sunce, jezero i fenomenalne mašine…

I kao po tradiciji, prvo veče moto skupa rezervisano je za one prave zaljubljenike u dvotočkaše (u nekim slučajevima sa kojim točkom više) i dobar tvrdi zvuk. Veoma dobar u ovom slučaju.

Crossroad

Za zagrevanje publike, njih oko stotinak, bila je zadužena knjaževačka grupa Crossroad. Na repertoaru su bili hitovi starog dobrog domaćeg i stranog Roka. Kao i prošle godine, Knjaževčani su opravdali očekivanja i za svaku odsviranu numeru su nagradjeni aplauzom.

Offload

Možda je za jednu ovakvu organizaciju budžet previše „kratak“ da bi se na binu doveli Faithless, The Chemical Brothers, The Prodigy, Muse… ali je zato na Borskom jezeru nastupio fantastični bend Offload iz Niša sa najvećim hitovima pometuih grupa.

Malo je reći da su Nišlije oduševile i slobodno ćemo reći da ih željno očekujemo ponovo u Boru. Ako ne pre, onda na sledećem moto skupu.

ProRok

A onda spektakl… Dobro, možda ne za sve,  ali za one kojima je Heavy metal prvi izbor, grupa ProRok je bila pravo osveženje.

Sjajnim tvrdim zvukom i odličnim nastupom doveli su atmosferu do usijanja i učinili da se niko ko je posetio Borsko jezero ovog petka nije pokajao.

Prženje je trajalo do kasno u noć, ili do ranog jutra, ko kako voli, a onda su bajkeri, i oni koji uživaju u ovakvim dogadjajima, otišli na spavanje… ili ko zna gde.

Sjajna uvertira u glavno dešavanje

Da zaključimo da je prvo veče Moto skupa „Borsko jezero 2012“ bilo odlična uvertira za ono što sledi u drugom danu ove manifestacije, kada će bajkeri iz cele Srbije i Evrope, već po tradiciji, prodefilovati gradom, oprobati se u veštinama na bajkerskim igrama, i na kraju, zajedno sa svima koji dodju na Borsko jezero, uživati u dobrom Roku, a za to će se pobrinuti New Deal – jedan od najboljih bendova istočne Srbije, BendX – AC~DC tribute band koji je prošle godine sve oduševio i zasluženo se i ove godine našao medju izabranim bendovima, i svakako velike zvezde celog dogadjaja VAN GOGH!