Mural posvećen Bobani Momčilović Veličković na borskom Sportskom centru

Na fasadi Sportskog centra u toku je oslikavanje murala posvećenog nedavno preminuloj Bobani Momčilović Veličković, reprezentativki Srbije i višestrukoj evropskoj šampionki u streljaštvu.

Mladi umetnici Martina Đorđević i Petar Ivić oslikavaju kompoziciju posvećenu najuspešnijoj sportistkinji u istoriji Bora, državnoj, evropskoj šampionki, učesnici Olimpijskih igara, Bobani Momčilović Veličković,  na zidu kod ulaza za sportiste do streljane u kojoj je Bobana vredno trenirala i spremala se za velika takmičenja.

“Nismo slučajno odabrali Sportski centar za oslikavanje ovog murala. To je dom svih sportista, tu je i streljana u kojoj se Bobana spremala za međunarodna i domaća takmičenja sa kojih se uvek vraćala sa medaljama i građanima Bora i Srbije donosila radost”, kaže Igor Janković, Član Gradskog veća.

Grupa umetnika na centralnom zidu Sportskog centra stvara prepoznatljivu sliku ove šampionke koja je 21. juna, u 31. godini preminula od komplikacija nastalih posle porođaja, samo 20 dana od rođenja svog sina Vukašina.

Iza Bobane Momčilović Veličković ostala je porodica, prijatelji, sećanje na velika takmičenja, na njenu nepresušnu ljubav prema životinjama, ali i sportu u kojem je mogla još toliko da da.

Inicijativu o oslikavanju ovog murala pokrenuo je Grad Bor sa željom da o Bobani ostane trajni spomen i sećanje.

Mural će, saznajemo, biti završen kroz nekoliko dana.