Na bazenima sve veća poseta

Bazeni „Sportskog centra“ u Boru, ovih tropskih dana, sve su posećeniji. Spas od letnje „žege“ na popularnom borskom kupalištu pronalazi više stotina građana dnevno.

bazeni-2013-18

Sezona kupanja na otvorenim bazenima u Boru počela je prošlog četvrtka, tačno na vreme, pošto su od vikenda dnevne temperature u stalnom rastu i u najtoplijem delu dana prelaze preko 30 stepeni.

Nadležni u Sportskom centru su zadovoljni dosadašnjom posetom, ali ističu da se veći broj broj kupača očekuje od narednog vikenda.

Temperatura vode je iznad 24 stepeni u bazenu za neplivače dok je u velikom, olimpijskom bazenu temperatura preko 23 stepena.

Dnevna ulaznica na bazene ostala je nepromenjena i iznosi 100 dinara. Za one koji planiraju češći dolazak na bazene omogućena je kupovina mesečnih karata u iznosu od 1600 dinara.

bazen-2013-mali

Vukovcima, „Sportski centar Bor“ poklanja propusnice za besplatno korišćenje bazena.

U cenu ulaznice spada i korišćenje olimpijskog bazena, bazena za neplivače, velikog i malog akvagana, tuševa, svlačiona i ležaljki.

Na bazenima će i ove godine biti organizovani zanimljivi sadržaji koji se još drže u tajnosti. Pijave za školu plivanja su u toku, a biće organizovan i hidrobik.

bazen-2013-spasioc

O bezbednosti i zdravlju kupača brinuće spasioci i mobilni tim Zdravstvenog centra iz Bora, dok će kvalitet i ispravnost vode redovno kontrolisati Zavod za javno zdravlje iz Zaječara.

Radno vreme bazena je od 11 do 19 časova.