Na Borskom jezeru biće organizovano plivanje za Časni Krst

1
1730

Narednog vikenda, u subotu 19. januara, biće organizovano prvo Bogojavljensko plivanje za Časni Krst u Boru.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja Bogojavljenje kojim se obeležava uspomena na Krštenje Gospoda Isusa Hrista u reci Jordanu, od Jovana Krstitelja.

U hramovima obavlja se čin velikog osvećenja vode, koju vernici nose svojim kućama, piju je i krope se njome tokom godine.

Veliko osvećenje vode u porti Hrama Svetog Georgija u Boru zakazano je za 7 časova, a sat vremena nakon toga počeće i Sveta Liturgija.

Svečanost povodom plivanja za Časni Krst na Borskom jezeru krenuće tačno u podne, od 12 časova na glavnoj plaži.

Svi plivači koji budu želeli da učestvuju mogu se prijaviti do 17. januara, a pravo učešća imaće punoletne osobe koje su krštene u pravoslavnoj crkvi. Takođe, svi zainteresovani plivači moraju dobiti potvrdu lekara o psiho-fizičkoj spremnosti.

Do Borskog jezera biće organizovan besplatan prevoz za sve zainteresovane građane koji žele da prisustvuju ovom događaju, a polazak autobusa očekuje se od 11 časova iz centra grada, dok je povratak zakazan za 13 časova.

Organizatori prvog plivanja za Časni Krst u Boru su Crkvena opština Bor i Grad Bor.1 KOMENTAR

  1. 😀Alal vera..Hvala Bogu da Borski momci vise nece morati da odlaze u druge gradove …da plivaju za Časni Krst…Kao sto su to morali svih prethodnih godina… Alal vera..😀😀😀 Eto.. TO je pravi GRAD Bor… A verujemo da ce iduce godine momci i devojke iz Bora i drugih gradova… biti i na SKI STAZI..i takmiciti se za BOZICNI BORSKI KUP…i to i u alpskom i u nordijskom skijanju…Jer GRAD BOR ima i tu retku mogucnost na SVOM Crnom Vrhu..😀😀😀 I to je ,mislim, prava stvar i konkteran predlog za Gradonacelnika Bora ..da bude nosilac i lider realizacije i kordinator tog novog Bozicnog Bor-Ski Kupa …😀😀..Poz.iz 🚞

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime