Na Borskom jezeru održana Konferencija o socijalnom preduzetništvu [FOTO]

U hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru proteklog vikenda održana je Konferencija o socijalnom preduzetništvu i kreativnim industrijama „Pomaka“ u organizaciji Timočkog omladinskog centra, Krovne organizacije mladih Srbije, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

konferencija-pomak

Konferencija koja je okupila brojne predstavnike organizacija civilnog sektora predstavljala je završni događaj projekata “Pomak“.

Prema rečima organizatora ovaj projekat je za cilj imao da aktivne članove u Organizacijama civilnog društva osnaži za pokretanje inicijativa za poboljšanje socijalnog položaja i ekonomske situacije mladih u Srbiji.

O utiscima sa konferencije održane na Borskom jezeru i o širem značaju projekta „Pomak“ za Portal „Bor 030“ govorio je Ivan Živković, predsednik Upravnog odbora „Timočkog omladinskog centra“.

„Svi (akteri) su prezadovoljni. Učesnici ali i predavači nisu krili zadovoljstvo i u razgovoru nam naglasili kako su zadovoljni odabirom tema, primerima dobre prakse, iskustvima koja su razmenili ali i pošto su došli iz cele Srbije i time što je konferencija održana na nekom novom mestu u njima nepoznatom kraju zemlje. Jedna učesnica se čak našalila da smo sada podigli standarde i da ćemo sledići put baš morati da se potrudimo.

Očekujemo da se pomaknemo malo i pokrenemo neke nove inicijative koje će dobrineti održivosti naših organizacijama i upošljavanju mladih, a ova nova poznanstva pretvoriti u dobra partnerstva za neke buduće kreativne i inovativne projekte“, rekao je Živković.

Trodnevnu Nacionalnu konferenciju o socijalnom preduzetništvu i kreativnim industrijama, otvorio je Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu Ministarstva omladine i sporta. Osim državnog sekretara, na otvaranju Konferencije obratili su se Marjan Cvetković, predsednik Upravnog odbora Krovne organizacije mladih Srbije, te Goran Radisavljević, Izvršni direktor Timočkog omladinskog centra.
[RFG_gallery id=’269′]