Na Borskom jezeru otvoreno Evropsko prvenstvo u snukeru [FOTO]

U hotelu “Jezero” na Borskom jezeru danas je svečano otvoreno Evropsko prvenstvo u snuker bilijaru. Za titulu prvaka “starog kontinenta” bori se 208 takmičara iz 30 država.  

maksim-kasis-predsednik-evropske-sniker-asocijacije

U periodu od 18. do 23. marta takmičiće se igrači do 21 godine starosti od kojih će najbolji ući u krug profesionalnih igrača.

Nakon takmičenja u juniorskoj kategoriji  od 23. do 28. marta takmiče se muške i ženske ekipe, kao i veterani.

Poželeo bih svim takmičarima dobrodošlicu u Bor, u Srbiju, na Evropsko prvenstvo u snukeru za takmičare do 21. godine starosti. Zahvalio bih se Snuker asocijaciji Srbije za pomoć u organizaciji ovog takmičenja. Takođe bih se zahvalio osoblju ovog prelepog hotela i direktorici hotela Danijeli Nikolić, kao i glavnom sponzoru RTB-u Bor. Evropska snuker asocijacija želi da promoviše ovaj sport i u zemljama u kojima on nije popularan počinje sa takmičenjima za mlade, rekao je prilikom otvaranja predsednik Evropske snuker Asocijacije Maksim Kasis.

Marko Vuković, predsednik Snuker asocijacije Srbije istakao je značaj organizacije prvenstva za popularizaciju ovog sporta a pohvalio je i uslove u kojima se takmičenje odvija.

Ovo prvenstvo je ogroman korak za Snuker sport u Srbiji. Takođe je i pohvalio organizaciju prvenstva. Uslovi na Borskom jezeru su fenomenalni, rukovodstvo hotela nam je izašlo u sustret što se tiče same organizacije. Gosti iz inostranstva su, takođe, oduševljeni uslovima kao i samim izgledom sale, zaključio je Vuković.

Svečano, prvo “razbijanje” na prvenstvu imao je Blagoje Spaskovski, generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor.

Blagoje Spaskovski, prvi udarac na Evropskom prvenstvu u snukeru 2013.godine

Bor je organizacijom ovog takmičenja dobio priznanje za sve ono što je urađeno unazad par godina u gradu.

Sportisti koje smo ovih dana ugostili na Borskom jezeru su najbolji ambasadori ovog kraja jer kada se vrate kući oni će svojim porodicama, svojim komšijama, svojim članovima kluba preneti impresije iz Bora i Srbije, a imaće šta da prenesu, iskao je Spaskovski.

Direktor RTB-a je prisutnima poželeo lep i ugodan boravak u okolini Bora i predložio im je da posete neke od mnogobrojnih prirodnih atrakcija ovog kraja.

[nggallery id=211]