Na Borskom jezeru počeo Međunarodni moto skup

Jedna od najvećih turističkih manifestacija u Opštini Bor, Međunarodni moto skup na Borskom jezeru počeo je danas dolaskom prvih bajkera. Organizatori, Moto kub „East Bikers“, kažu da su uspešno odgovorili na sve izazove i da će spremno i ove godine, osmi put za redom, ugostiti više hiljada bajkera iz Srbije i obližnjih zemalja.

moto-skup-2015-2

Tradicionalni Međunarodni moto skup na Borskom jezeru biće održan u petak, subotu i nedelju (3., 4. i 5. jula).

Očekuje se dolazak više hiljada ljubitelja dvotočkaša iz Srbije i okolnih zemalja, a svoj dolazak su najavili bajkeri iz Nemačke, Češke, Rusije i drugih daljih zemalja.

Najveći borski moto skup održava se već godina prvog vikenda jula, što je po rečima organizatora najbolji termin. Skup je upisan u kalendar Moto asocijacije Srbije i drugih velikih evropskih i svetskih moto udruženja pa ne čudi činjeca da je odziv gostiju iz inostranstva veliki.

moto-skup-2015-1

Iz Moto kluba „East Bikers“ kažu da je među bajkerima koji dolaze na Borsko jezero veliki broj dobro platežnih, te da se oni ne ustručavaju da za kvalitetnu robu i uslugu potroše koji dinar više.

„Moto skupovi pored promocije turizma imaju i ekonomski značaj za mesto u kome se održavaju. Gosti sa strane troše novac u prodavnicima, pumpama i ugostiteljskim objektima i time osnažuju samu lokalnu zajednicu“, kažu organizatori.

Sobe u vili „Vertigo“ i hotelu „Jezeru“ su neki bajkeri bukirali odavno.

Zbog nesporazuma sa Opštinom Bor ove godine neće biti defilea i sve aktivnosti će se odvijati na glavnoj plaži Borskog jezera.

U večernjem delu programa za petak i subotu su planirani rok koncerti.

Subota je tokom celog dana rezervisana za bajkerske igre, druženje, zajednički ručak, dok će za zaiteresova biti organizovan obilazak Lazareve pećine.

Ulaz za sve posetioce je besplatan.

POGLEDAJTE JOŠ: Red vožnje na liniji Bor – Borsko jezero – Bor