Na Crnom vrhu počela ski sezona

Ski sezona na Crnom vrhu zvanično je počela juče, što je privuklo veliki broj ljubitelja skijanja, te je već prvog dana zabeležena velika posećenost.

Crni vrh je, prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, jedno od najlepših skijališta u Srbiji koje ima dve ski staze od 800 i 1600 metara, ski put, žičaru kapaciteta 1200 mesta i sidro kapaciteta 30 skijaša. U toku je nabavka i novog tabača, pa će kvalitet staza za skijanje biti još bolji.

„Uvek sam srećan kada se otvori sezona na Crnom vrhu, između ostalog učestvovao sam u izgradnji svih ovih objekata i kompletnom puštanju u rad žičare. U subotu sam bio ovde da vidim kako teku radovi na tabanju staze i postavljanju znakova i signalizacije. Imao sam priliku da vidim da je staza spremna za skijanje, ima dovoljno snega”, kaže Milikić.

Sportski centar će tokom leta proširiti kapacitete, dodaje gradonačelnik, a žičara će biti u funkciji panoramskog razgledanja.

Radno vreme skijališta je svakog dana od 10 do 16 časova, a cena ski pasa je 300 dinara. Skijaši mogu da popiju topli napitak u kolibi koja je otvorena od 10 do 16 sati, a na skijalištu svakodnevno dežura i medicinsko osoblje