Na kafi sa Boraninom koji je učestvovao u Slagalici i pokupio sve cake ovog kviza [INTERVJU]

0
5023

Bogdan Zajić, student Fakulteta bezbednosti u Beogradu, sa samo 21 godinom okušao se u najpopularnijem kvizu na ovim prostorima – u Slagalici. Tom prilikom, Bogdan je ekskluzivno u intervjuu za naš sajt izneo svoja iskustva i cake da što bolje prođete u ovom takmičenju.  

Po prvi put u svom životu, Bogdan Zajić, student prve godine Fakulteta bezbednosti u Beogradu, takmičio se u Slagalici sa vrlo ozbiljnim kvizomanima ovog podneblja i pokazao se jako dobrim u znanju, što su mu starije kolege, tj. konkurenti i rekli.

Bogdan je, kao bivši igrač KK “Zicer” iz Bora osvajao brojne sporske nagrade tokom bavljenja košarkom, ali, kako posebno ističe, najdraže su mu one nagrade koje je stekao tokom školovanja, i to sa republičkih takmičenja iz istorije. Stoga, može se slobodno reći da su mu pitanja vezana za oblast istorije bila veoma poznata i laka u Slagalici.

1. Odakle ti u Slagalici i kako je sve počelo?

“Slagalicu redovno pratim od svoje petnaeste godine. Primetio sam da sam dobar u skoro svim igrama i da je to kviz koji meni u potpunosti odgovora. Odlučio sam da se okušam u ovom takmičenju, a prvu prijavu poslao sam još kao devetnaestogodišnjak. Međutim, nisu me primili. Ipak, nakon niza prijava koje su usledile, konačno su me pozvali. Međutim, čekao sam jako dugo da me obaveste o ishodu selekcije, a kao razlog naveli su preveliku zainteresovanost građana za učešće u najpopularnijem kvizu u Srbiji”, rekao je Bogdan na samom početku razgovora.

2. Da li si se posebno pripremao za kviz?

“Nisam. Poziv za učešće u kvizu dobio sam od organizatora dan pre snimanja, tako da nisam imao vremena da se spremam. I sam kviz je tako koncipiran da ne postoji mogućnost nekakvog intezivnog vežbanja pred takmičenje, jer se ono sastoji od šest igara od kojih su dve logičke, dok ostale igre zavise od trenutne koncentracije, tj. od trenutka kada vam se ‘javi’ rešenje. To je tipičan slučaj za igre acocijacija, korak po korak i igre slovima. Jedino gde mozete raditi na sebi i pripremati se jeste igra ‘Ko zna-zna’, s obzirom na to da se bazira na čistom znanju. Mada, to je donekle moje subjektivno mišljenje, jer se radi o pitanjima iz opšte kulture, a teško da ih neko baš sve zna. Uz samo znanje, u toj igri potrebna vam je i brzina prstiju, ali i sreća da vam se padnu lagana pitanja. Uostalom, sreća je, možemo zaključiti, veliki faktor u svim igrama u Slagalici”, dodao je BoGdan Zajić, vidno ponosan na svoje partije u kvizu.

3. Kakvi su ti doživljaji iz Slagalice, s obzirom na to da si učestvovao prvi put u nekom kvizu?

“To su događaji u našim životima koji postaju upravo ono što ste naveli – doživljaji. Snima se šest emisija u toku dana, tako da na snimanje dođe šest takmičara. U celoj ekipi takmičara ja sam bio najmlađi. Sama pomisao da sam najmlađi i najneiskusniji prouzrokovala je blagu uznemirenost u meni. Međutim, čekanje da uđem u studio bilo je neopisivo. Prava noćna mora. Ipak, ono je bilo u nekim trenucima i interesantno. Naime, u bifeu RTS-a, koji je uređen u stilu osamdesetih godina prošlog veka, upoznao sam svoje konkurente i sa njima imao čast da razgovaram i saznam nešto više o iskustvu koje imaju. Neki od njih su već pravi kvizomani. No, veliku podršku pred moju partiju, u šminkernici, dao mi je naš poznati glumac Boki Milivojević i uspeo da mi pomogne da se opustim. U studiju svi su bili fini i ljubazni, počevsi od kamermana, preko organizatora, režije, pa sve do Marije Veljković, voditeljke Slagalice, koja me je pozdravila rečenicom: ‘Gde si zemljak’. Inače, Marija je rođena u Zaječaru, što mi je dalo dodatni podstrek da se opustim i udobno se smestim na poziciju crvenog takmičara”, istakao je Zajić u nastavku intervjua.

4. Kakva je bila borba sa drugim takmičarima?

“Prvi protivnik protiv koga sam igrao ostvario je do tada čak 6 pobeda, tako da je meni, srećom, pripala pozicija crvenog takmičara. Iako opušten, kada je počelo snimanje, imao sam tremu, što je protivnik uvideo i napravio razliku već u prvim igrama. Uspeo sam nekako da se rezultatski vratim i koliko-toliko približim konkurentu. Ipak, bio je brži u igri ‘Ko zna-zna’ i sa bodovima iz prve igre zasluženo otišao direktno u četvrtfinale. U drugoj rundi zauzeo sam poziciju plavog takmičara, a za protivnika sam imao iskusnog kvizomana. Opet nisam imao sreće u prvoj igri, ali sam se vrlo brzo vratio u meč, te je bilo zaista neizvesno sve do samog kraja. Protivnik je vešto trošio vreme pri svakoj igri i usputno mi pokazivao cake kako se Slagalica igra. Iako sam izgubio, stekao sam bogato iskustvo iz obe runde, a koje će mi pomoći u novom ciklusu kviza”, zaključio je Bogdan.

5. Kakvi su ti planovi za nadalje? Neki novi kviz? Fakultet?

“Student sam Fakulteta bezbednosti u Beogradu i trenutno sam fokusiran samo na fakultet. Slagalica je bila za mene jedno prijatno iznenađenje, jer se zaista nisam nadao pozivu. Volim kvizove i redovno ih pratim. Sigurno ću se prijaviti za koju godinu opet, s obzirom na to da sam sada zauzet drugim stvarima i nemam vremena ni za šta drugo. Prijaviću se sigurno ponovo za Slagalicu, dok za kviz Potera za sada nemam hrabrosti. Naime, veoma je intezivnog karaktera i potrebna mi je temeljna primprema, pa se nadam učešću i u tom kvizu za jedno dve do tri godine. Takođe, verujem da će doći do ponovnog emitovanja nekih od mojih omiljenih kvizova, poput kviza Visoki napon, ili kviza Želite li da postanete milioner, pa da i ja vrlo brzo postanem mladi kvizoman”, nasmejao se Bogdan.

Emisija Slagalica u kojoj je učestvovao Bogdan Zajić emitovaće se krajem septembra meseca, tj. 28. i 29. septembra.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime