Na putevima u Boru u toku krpljenje udarnih rupa

U Boru i okolnim selima ovih dana radi se na krpljenju udarnih rupa za šta je iz budžeta grada Bora izdvojeno deset miliona dinara.

Udarne rupe na borskim putevima nastale su, delom zbog frekventnog korišćenja saobraćajnica, a delom i zbog radova koje borska javna preduzeća izvode pri održavanju podzemnih instalacija.

Radovi su, kako kaže član Gradskog veća grada Bora Igor Janković, počeli najpre u gornjim delovima grada, odnosno selu Krivelj, pa su dalje nastavljeni u naselju Breznik, zatim u Severu, Centru, a ekipe preduzeća „Zoran”, kojem je preko javne nabavke povereno da obavlja ove poslove, danas rade u Mesnoj zajednici „Sloga”.

„Nastavićemo i dalje da krpimo rupe i u gradu i u selima, tako je plan da u naredne dve nedelje posao bude u potpunosti završen. Sve ovo radimo u dogovoru i na zahtev saveta mesnih zajednica i naših građana koji nam svakodnevno ukazuju i na potrebe i na probleme koje imamo u gradu sa putnom infrastrukturom. U proteklom periodu smo dosta toga uradili kada je u pitanju poboljšanje uslova putne infrastrukture, ali mnogo toga još treba da se uradi, tako da je u budžetu za narednu godinu izdvojeno čak 500 miliona dinara za razvoj i unapređenje putne infrastrukture”, naglašava Janković.

On je dodao da će naredne godine Bor dobiti još mnogo novih parkinga, mnogo kilometara uređenih trotoara i saobraćajnica.

„U istočnoj Srbiji Bor je grad koji sigurno ima najbolju i najrazvijeniju putnu infrastrukturu, a to je posledica onoga što ulažemo u tu namenu. Jednostavno razvoj grada ide u pravom smeru, a naši građani će to i prepoznati i videti kroz unapređenje putne infrastrukture”, ističe Janković.

U budžetu za narednu godinu, kazao je Janković, biće izdvojeno više sredstava za krpljenje udarnih rupa, a predlog će biti da se to obavlja tokom cele godine.