Načelnik Borskog okruga čestitao Boranima dobijanje statusa grada

Načelnik Borskog upravnog okuga Miroslav Knežević uputio je danas čestitku Boranima povodom dobijanja statusa grada.

Poštovani građani Bora,

Koristim ovu priliku da u ime Borskog upravnog okruga, a i u moje lično ime svima Vama čestitam što je grad u kome živite na današnjoj sednici Narodne Skupštine Republike Srbije dobio status grada.

Izražavam veliku saglasnost predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Narodnoj Skupštini Republike Srbije, Vladi Republike Srbije i predsednici Vlade Republike Srbije, Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, rukovodstvu grada Bora kao i poslanicima Studenki Kovačević, Miletiću Mihajloviću, Dejanu Radenkoviću i Darku Laketiću koji su inicirali donošenje izmene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji na osnovu kojih je Bor dobio status grada.

Izuzetno mi je drago što će od danas područni centar državne uprave i sedište Borskog upravnog okruga postati grad Bor, na korist i zadovoljstvo svih nas, navodi se u čestitki Kneževića.

Narodna Skupština Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici većinom glasaova predlog izmene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije kojima je Boru i Pirotu dati status grada.