Nacionalni Savet romske nacionalne manjine nagradio Boranina Taira Destanovića za uspeh na studijama

Nacionalni Savet romske nacionalne manjine nedavno je raspisao Javni poziv za dodelu nagrada učenicima srednjih škola i studentima, u cilju podrške i podsticanja njihovih akademskih dostignuća. Ovogodišnji program nagrada obuhvatio je dodelu 10 laptop računara i 20 tableta.

Foto: Grad Bor

Najbolji studenti u Republici Srbiji nagrađeni su laptop računarima, dok su srednjoškolci dobili tablete kako bi im se olakšao pristup savremenim tehnologijama u obrazovanju.

Jedan od nagrađenih studenata je Tair Destanović, student treće godine Tehničkog fakulteta u Boru, koji je dobio laptop kao nagradu za svoj izuzetan uspeh na studijama, objavljeno je na Fejsbuk stranici Grada Bora.

Destanović ističe da mu ova nagrada predstavlja veliku motivaciju da nastavi da se trudi i bude još bolji student. Skromno dodaje da planira master studije nakon završetka fakulteta, a laptop će mu biti od izuzetne pomoći u daljem učenju i radu.

Ova inicijativa Nacionalnog Saveta romske nacionalne manjine predstavlja važan korak u podršci obrazovanju i akademskom napretku mladih Roma u Srbiji.