Nadbiskup Hočevar predvodio misu povodom blagdana katoličke crkve u Boru [FOTO]

0
137

U rimokatoličkoj crkvi “Sv. Ljudevita” u Boru održana je svečana sveta misa povodom župskog blagdana.

stanislav-hocevar

I ove godine beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar predvodio je liturgijsko slavlje u jedinoj katoličkoj crkvi u Borskom okrugu, a razlog tome bila je slava zaštitnika ove župe, Sv. Ljudevita, francuskog kralja.

Uz nadbiskupa, na misi su koncelebrirali i sveštenici Beogradske nadbiskupije, i to: mesni župnik Leonid Bevza, don Plamen iz Vidina, monsinjor Žegoš iz Beograda, vlč. Ivan iz Jagodine, vlč. Marko iz Niša i vlč. Stjepan iz Kragujevca.kat-slava-2016

U svojoj propovedi otac nadbiskup posebno se osvrnuo na lik i delo svetog Ljudevita, te istakao važnost straha od gospodina kod vernika i borbu protiv idola ovoga sveta, koja je neophodna za duhovni rast.

Beogradski metropolit naglasio je i primer Sv. Ljudevita, kao roditelja koji je svoju decu odagajo u duhu vere, u duhu straha gospodnjeg, a koji je iz njih izrodio ljubav prema bogu i težnju ka pravednosti.

kat-slava-2016-01

Slavlje su uveličale i delegacije porodica u poslanju iz Portugalije, Španije i Italije, koje već neko vreme žive u Srbiji i Bugarskoj. Na kraju evharistije, velečasni Leonid Bevza pozdravio je sve prisutne goste, ali i inspirisao vernike govoreći upravo o tim neokatekumenskim porodicama, koje su u Srbiju došle ostavivši sve za sobom, predajući u potpunosti svoj život crkvi i bogu.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime