Nagrađeni rudari koji su spasili lane, čestitka stigla i od Vlade Georgijeva

Generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski pohvalio je Ivana Nikolića, Ivana Krasavčevića, Kostu Živkovića i Nikolu Gergića, rudare koji su na Sretenje spasli mladunče srne sigurne smrti u kriveljskom jalovištu. Čestitao im je za hrabrost, plemenitost i nagradio ih prosečnom basenskom platom (70.000 dinara) i trodnevnim boravkom u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru.

Nagrađeni spasioci laneta

Spasavanje srndaća iz živog blata u kriveljskom jalovištu, odnosno vest o plemenitom gestu borskih rudara, jeste priča o kojoj je proteklog vikenda govorila cela Srbija, no taj događaj me nije iznenadio. Nije, zato što je rudarima svojstveno da budu hrabri i solidarni. Podsetiću da su svojevremeno upravo Borani učestvovali u velikim akcijama spasavanja rudara u Aleksincu i Trepči.

Međutim, to što ste rizikovali svoje živote zarad jednog nežnog bića, mladunčeta srne, veći je dokaz vaše humanitosti. Zato je menadžment RTB-a odlučio da vas nagradi jednom prosečnom platom i trodnevnim boravkom u hotelu „Jezero“ ovog vikenda. Čestitam vam u to ime, zaslužili ste – kazao je prvi čovek Basena Blagoje Spaskovski.

Vlado Georgiev pohvalio spasioce leneta

vlado-georgijev-bager

Vlado Georgijev, poznati kantautor, pohvalio je na svom Twitter nalogu hrabre borske rudare koju su žrtvijući svoje živote spasili mladunče srne.

 

(PRESS Služba RTB-a / Bor030)