Najbolji borski sportisti u 2021. godini dobili nagrade od grada Bora

Grad Bor dodelio je nagrade najboljim borskim sportistima u 2021. godini za šta je ukupno izdvojeno oko 1,3 miliona dinara iz budžeta Grada.

Nagrade je dobilo deset sportista i jedna sportska organizacija. Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić kaže da je iz godine u godinu sve veći broj mladih sportista koji dobijaju zahvalnost od grada Bora za sve rezultate koje su napravili u prethodnoj godini.

„Presrećan sam kada vidim da su to sportisti koji imaju konitinuitet, ali da su to i novi mladi ljudi sa novim rezultatima. Danas je ovde drugi na svetu u kik boksu, ali i prvaci države, kao i prvaci na različitim takmičenjima. To je budućnost razvoja sporta u gradu Boru i mi ćemo nastaviti da negujemo ovu tradiciju poštovanja najboljih sportista, davati im na ovaj način snagu i energiju da nastave da se bave sportom, a oni nama da nižu medalje i da nam donose nakon svakog takmičenja radost i sreću”, ističe Milikić.

Vicešampion sveta u kik boksu, Boban Nikolić kaže da je ova nagrada odličan podstrek da nastavi dalje i pravi još bolje rezultate.

„Zahvalio bih se Gradu na ovoj nagradi. Sada je zvanično krenula naša standardna sezona tako da planiram da u ovoj takmičarskoj sezoni ostvarim što bolje rezultate, a krajem godine biće Evropsko prvenstvo za sve uzraste, tako da se nadamo što boljem rezultatu”, naglašava Nikolić.

Priznanje za prvo mesto u disciplini Olimpijski triatlon na Balkanskom prvenstvu dobila je Aneta De Kandija, članica Triatlon kluba „Olimpija” iz Bora koja se ovom prilikom zahvalila na velikoj podršci gradu Boru i gradonačelniku u nadi za još boljim rezultatima.